Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zamjena za ramseyja

Arsenal iz Real doveo ponajboljeg mladog igrača Europe: S Olmom predvodio Furiju do naslova

Dani Ceballos stigao je iz Real Madrida na jednogodišnju posudbu u Arsenal.

Dani Ceballos (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako su sumnjali da bi zbog teške ozljede Marca Asensija mogli ostati bez Danija Ceballosa, uprava, trener i navijači Arsenala mogu odahnuti. Dani Ceballos prošao je liječnički pregled u Londonu i na jednu sezonu postao igrač Arsenala!

Ceballos je u Londonu od utorka, no tek su danas stigli svi papiri za kompletiranje njegova prelaska u redove Topnika. U idućih nekoliko sati trebala bi stići i službena potvrda londonskog kluba, koji na kraju sezone neće imati pravo prvokupa kao što često bude slučaj kod posudbi.

Marco Asensio (Foto: AFP) Teška ozljeda Realove zvijezde šokirala Zidanea: ''Potreseni smo, ovo je najgori dan za nas'' divider

Razlog je Zinedine Zidane, koji je izričito tražio da se Ceballos vrati u Real Madrid nakon posudbe, jer u njemu vidi veliki potencijal za budućnost. Uostalom, riječ je o jednom od najboljih mladih nogometaša Europe, pa i svijeta. Na nedavnom prvenstvu Europe osvojio je zlato sa Španjolskom, te bio u užem izboru za najboljeg igrača turnira. Nagradu je odbio Napolijev Fabian Ruiz.

Ceballos se odlučio za Arsenal jer ga je trener Topnika Unai Emery uvjerio da će imati dobru minutažu i odigrati 40-ak utakmica ove sezone. Cilj Španjolca je pokušati izboriti mjesto u reprezentaciji Španjolske za nastup na Europskom prvenstvu iduće godine.

On je u posljednje dvije sezone u redovima Real Madrida upisao 56 nastupa, ali svega 2821 minutu na travnjaku. Postigao je dva pogotka i upisao pet asistencija.

U Arsenalu bi trebao nadoknaditi odlazak Aarona Ramseyja, koji je bez odštete otišao u Juventus.

Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Teška ozljeda mijenja planove Reala i Zidanea: Tko ostaje, tko odlazi, a tko dolazi? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider