Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kome će svanuti?

Teška ozljeda mijenja planove Reala i Zidanea: Tko ostaje, tko odlazi, a tko dolazi?

Nakon teške ozljede Marca Asensija promijenili su se planovi Real Madrida…

Momčad Real Madrida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Teška ozljeda Marca Asensija značajno mijenja kadrovsku križaljku Reala Madrida i njegova trenera Zinedinea Zidanea. Kolo sreće stalno se okreće, pitanje je samo na čiju stranu?

Asensiju smrknulo, no kome će svanuti? Nekoliko je kandidata. Možda svane velškoj superzvijezdi. Gareth Bale odigrao je sjajno drugo poluvrijeme protiv Arsenala. Nakon trzavica sa Zidaneom proteklih dana Velšanin, bilo je vidljivo da svima želi pokazati kako još nije za staro željezo.

Jurio je po terenu kao u najboljim danima, postigao je gol, probijao zadnju liniju Topnika, a čak se požrtvovano vraća i u obranu, što već dugo nije. Čini se da se baš zainatio.

Bale se zainatio

Ipak, Zidane je nakon utakmice rekao da se situacija nije promijenila, što znači da i dalje želi da Bale napusti Real. Problem je u tome što Bale nema ponuda iz Europe, a u Kinu mu se baš i ne ide. Teško da će Bale ostati, ali ne bi bilo prvi put da se situacija promijeni preko noći. Kada se radi o Realu i tako velikoj zvijezdi, ništa nije sigurno, sve opcije su i dalje otvorene.

Glasnogovornica Zvezde postaje prava senzacija, a trener je na mukama Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) +6 Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda)

Nije li i prošle sezone Bale bio na izlaznim vratima, jednom nogom već je iskoračio s Bernabeua, a onda je ušao u finalu Lige prvaka i dvama golovima, od koji je jedan bio spektakularan, riješio pitanje pobjednika. Istog trenutka bilo je jasno da će ostati. Javno mnijenje okrenulo se na njegovu stranu, navijači su ga opet slavili i opet je Bale bio superzvijezda koja se ne prodaje.

Pripremne utakmice nisu finale Lige prvaka, no ipak su neki pokazatelj. Ako Bale nastavi gristi, ako dobije priliku protiv Atletica na sljedećoj utakmici američke turneje i ako iskoristi šansu, možda će se još jednom sve stubokom promijeniti. Teško, ali nije nemoguće, posebice jer na horizontu nema izglednog europskog kupca koji je spreman platiti to što traže Bale i Real.

Isco skoro sigurno ostaje

Zidane očito ne želi Balea, ali zadnju u Realu uvijek ima predsjednik. Ako Florentino Perez odluči zadržati Velšanina, Zidane će se morati složiti, pogotovo ako mu Perez dovede Paula Pogbu.

Tottenham misli ozbiljno: Spremili 90 milijuna za dva igrača, a to nije jedini razlog za optimizam Momčad Tottenhama (Foto: AFP) Tanguy NDombele (Foto; AFP) Harry Kane (Foto: AFP) Giovani Lo Celso (Foto: AFP)

Prilično je izvjesno da nakon teške ozljede Asensija Real neće ići u prodaju Isca, o čemu se spekuliralo posljednjih dana. Upitan je sada čak i odlazak Jamesa Rodrigueza, što je do jučer bilo sigurno. Možda će Zidane stopirati i posudbu Danija Ceballosa, iako je vjerojatnije da će on ipak otići u Arsenal. Topnici kruže i oko Lucasa Vazqueza, no njega će jako teško dobiti, pogotovo u ovoj situaciji.

As piše da je na adresu madridskog kluba preko noći sletjelo nekoliko ponuda, od kojih se neke bile zvjezdane. Logično je da agenti širom svijeta nude Realu svoje igrače. Navodno su dobili odgovor da Real u ovom trenutku ne razmatra kupovinu novog.

Neymar nije prekrižen

Rješenje problema pokušat će potražiti u svojim redovima. Zidane navodno razmatra mogućnost da pruži još jednu šansu Jamesu. U kombinaciji je i mladi Rodrygo, no riskantno je osloniti se na tako neiskusnog igrača.

Marca piše da to što Real traži rješenje u vlastitim redovima ipak ne znači da neće krenuti po Neymara ako mu se ukaže prilika. Iako šanse nisu velike, na Bernabeuu još uvijek tinja nada da bi se taj transfer mogao realizirati.

Van Dijk je div, ali pored nove NBA atrakcije izgleda kao patuljak: Najviši igrač u povijesti oduševio Redse Virgil Van Dijk i Tacko Fall (Foto: Screenshot) Virgil Van Dijk i Tacko Fall (Foto: Screenshot) Jürgen Klopp i Tacko Fall (Foto: Screenshot) Virgil Van Dijk i Tacko Fall (Foto: Screenshot)

Istodobno stižu vijesti iz Engleske da Real i dalje kuca na vrata Manchester Uniteda. Madriđani ne odustaju od Paula Pogbe i prema najnovijim informacijama spremni su iskrcati 180 milijuna eura za francuskog veznjaka.

Real ponudio 180 milijuna eura za Pogbu

Ako Pogba dođe za navedenu cifru, Real bi ovog ljeta na pojačanja potrošio oko 480 milijuna eura. FIFA-in pravilnik kaže da razlika u prodaji i kupovini u jednoj sezoni može biti 100 milijuna eura.

Zasad je Real na izlaznim transferima zaradio 125 milijuna eura. Dakle, jasno je da bi Madriđani do kraja sezone morali prodati još neke igrače da ispune uvjete financijskog fair-playa.

Osim toga, i Realu treba keš da bi se ispeglao bilancu. U takvoj situaciji logično bi bilo da prodaju Balea, no njega će teško prodati, već smo naveli zbog čega. Real ne mora žuriti, još uvijek može kalkulirati jer ima još puno do kraja prijelaznog roka u Španjolskoj.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider