Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Evo ga, Peter Crouch"

Van Dijk je div, ali pored nove NBA atrakcije izgleda kao patuljak: Najviši igrač u povijesti oduševio Redse

Susret nogometnog i košarkaškog diva rezultirao je nevjerojatnim scenama.

Galerija Virgil Van Dijk i Tacko Fall (Foto: Screenshot) Virgil Van Dijk i Tacko Fall (Foto: Screenshot) Jürgen Klopp i Tacko Fall (Foto: Screenshot) Virgil Van Dijk i Tacko Fall (Foto: Screenshot)

Liverpoolov stoper Virgil Van Dijk pravi je kolos na terenu, sa 193 centimetra visine pored protivnika ponekad izgleda kao najstariji dječak na igralištu.

Navikli smo ga gledati kako dominira visinom i snagom, pa je stoga šok izazvao njegov susret s NBA košarkašem Tackom Fallom.

Tacko Fall senegalski je košarkaš i nova atrakcija NBA lige. Taj rookie Boston Celticsa izjednačio je rekord za najvišeg igrača u povijesti NBA-a – visok je čak 231 centimetar, jednako kao legendarni tornjevi Manute Bol i Gheorghe Muresan.

Liverpool je u Bostonu odigrao prijateljski susret protiv Seville, a nakon toga upoznali su igrače Celticsa. Tu su nastale slike koje su postale hit, a na kojima Van Dijk izgleda kao patuljak pored gorostasa Falla.

Redsi su ostali oduševljeni Fallovom pojavom, a kao i uvijek, najraspoloženiji je bio Jürgen Klopp. ''Evo napadača. Kao Peter Crouch, samo veći'', rekao je uvijek na šalu spremni Nijemac.

Fall nije izabran na NBA draftu, a potpisali su ga Celticsi na jednogodišnji minimalni ugovor. Na Ljetnoj ligi bio je prava atrakcija i izazivao je oduševljenje publike, a pokazao je da visina nije njegov jedini košarkaški adut.

Ni sama košarka nije njegov jedini adut – na fakultetu je bio odličan student informatike, zbog čega je bilo upitno hoće li se uopće profesionalno baviti košarkom. Ipak je, barem zasad, izabrao radost loptanja pod obručima. Srećom, jer u suprotnom ne bi nastale ove nezaboravne scene. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider