Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spursi u usponu

Tottenham misli ozbiljno: Spremili 90 milijuna za dva igrača, a to nije jedini razlog za optimizam

Budućnost izgleda dobro za Tottenham. Napokon su počeli dovoditi velika pojačanja, a dolaze i nove zvijezde iz njihova pogona.

Galerija Momčad Tottenhama (Foto: AFP) Tanguy NDombele (Foto; AFP) Harry Kane (Foto: AFP) Giovani Lo Celso (Foto: AFP)

Vremena štednje u Tottenhamu su gotova. Nakon što godinu i pol nisu doveli nikoga, ovo ljeto krenuli su u akciju.

Najzvučnije je pojačanje dosad francuski veznjak Tanguy Ndombele. Bivši igrač Lyona oduševio je u debiju protiv Juventusa, prvi njegov kontakt s loptom rezultirao je golom: u 65. minuti presjekao je loptu i sjajno asistirao za strijelca Lucasa Mouru.

Upravo ta akcija odlično dočarava Ndombeleov igrački profil – radi se o veznjaku koji može oduzeti loptu, a nakon toga driblinzima i dodavanjima stvoriti šansu za suigrače. Nakon utakmice Harry Kane priznao je da je baš Ndombele igrač kakav im je nedostajao.

Doveli kapitalca, žele još dvojicu

Navijači Spursa tako nakon dugo vremena uživaju u igrama novog pojačanja, što je osjećaj koji su već pomalo zaboravili. Ali to nije sve, Spursi tu ne planiraju stati i pripremaju novac za još igrača.

Engleski mediji pišu da su se pregovori o Ryanu Sessegnonu pomaknuli s mrtve točke i da bi Fulhamov lijevi bočni igrač uskoro mogao stići u Spurse. Sessegnonu je 19 godina, a još kao tinejdžer zaludio je nogometnu Englesku kao jedan od najzaslužnijih za Fulhamov plasman u Premierligu.

Fulham se nakon jedne sezone vratio u Championship, pa je ovo ljeto dobra prilika za dovođenje njihove mlade zvijezde. Cijena bi, ne računajući bonuse, trebala biti nešto više od 20 milijuna eura.

Zamjenu za Eriksena već su pronašli

Osim Sessegnona, Tottnham bi mogao dovesti i Betisova veznjaka Giovanija Lo Celsa. Argentinski kreativac proigrao je nakon odlaska iz PSG-a, a prošle sezone postigao je devet golova uz četiri asistencije u Primeri uz prosječnu ocjenu 7,06 prema Whoscoredu.

Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura, a Betis bi tražio nešto više, 60 i ''kusur''. Engleski mediji pišu da je Tottenham spreman potrošiti ukupno nešto manje od 90 milijuna eura na Sessegnona i Lo Celsa.

gol expired Srbija rano ispala sa SP-a, izbornik urlao: ''Tako će nas nagu****, jeste vi normalni?!'' divider

Betis je potvrdio dolazak Nabila Fekira, što znači da je otvoren put za Lo Celsov odlazak. On bi stigao u Spurse kao zamjena za danskog playmakera Christiana Eriksena, koji je na izlaznim vratima kluba.

Veliki talent stasa u klupskoj akademiji

Pored novih pojačanja, akademija Spursa radi punom parom. Poznato je da Mauricio Pochettino voli davati priliku mladim igračima, a jedan takav istaknuo se u predsezoni. Radi se o Troyu Parrotu, 17-godišnjem irskom napadaču koji je oduševio u debiju protiv Juventusa.

Van Dijk je div, ali pored nove NBA atrakcije izgleda kao patuljak: Najviši igrač u povijesti oduševio Redse Virgil Van Dijk i Tacko Fall (Foto: Screenshot) Virgil Van Dijk i Tacko Fall (Foto: Screenshot) Jürgen Klopp i Tacko Fall (Foto: Screenshot) Virgil Van Dijk i Tacko Fall (Foto: Screenshot)

Zamalo je i zabio gol, ali Gigi Buffon obranio je njegov pokušaj nakon sjajne akcije koju je sam započeo. Odbijenu loptu pospremio je Erik Lamela, pa Parrottu idu velike zasluge za vodstvo Spursa na toj utakmici.

Radi se u tehnički nadarenom napadaču koji je pritom i pravi killer ispred gola; u omladinskim kategorijama trpa kao na traci i tu će razinu vjerojatno ubrzo prerasti. Iako se radi o prijateljskom susretu, izgledao je odlično protiv prekaljenih defanzivaca Stare dame i uskoro bi mogao postati novi Pochettinov adut.

Kad se zbroje dosadašnji dojmovi s priprema, budućnost izgleda dobro za Tottenham, a vidjet ćemo može li londonski klub dobar rad napokon konkretizirati prvim trofejem nakon Liga kupa 2008.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider