Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"vrijeme je za odlazak"

"Stakleni čovjek" rekao je dosta: Robben proplakao pa uništio Šveđane!

Arjen Robben odlučio je da je dao sve što je imao nizozemskoj reprezentaciji i da je vrijeme za odlazak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arjen Robben (33) oprostio se od igranja za reprezentaciju u velikom stilu, ali sa suzama u očima. Nizozemskoj je u posljednjem kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo trebala 7:0 pobjeda protiv Švedske, no to se nije dogodilo. Oranje je slavilo s 2:0, a Robben je bio strijelac obaju pogodaka.

Bio je to 96. nastup Robbena za Nizozemsku, te 36. i 37. pogoci u nacionalnom dresu. Njima se izjednačio s Dennisom Bergkampom po broju golova, a ispred njega ostali su samo Robin van Persie (50), Klaas-Jan Huntelaar (42) i Patrick Kluivert (40).

Uoči početka utakmice, za vrijeme intoniranja himne, Robben nije izdržao velike emocije te je proplakao. Nakon toga obrisao je suze i počeo raditi dar-mar u obrani Švedske. Robben kao iz najboljih dana! Izgledao je kao da mu je 20-ak godina, a ne da je na pragu igračke mirovine. No, u konačnici Nizozemska nije otišla na Svjetsko prvenstvo zbog slabije gol-razlike u odnosu na Šveđane.

"Čovjek od stakla izdržao je najduže", komentirao je uz osmijeh i suze na kraju utakmice.

Robben je tijekom cijele svoje karijere muku mučio s brojnim ozljedama, koje su ga umalo koštale odlaska u igračku mirovinu općenito. No, nije se predavao i još uvijek igra na najvišoj razini u Bayernu.

"Razmišljao sam jako dugo o ovom danu i mirovini općenito, ali odlučio sam da još želim igrati nogomet. Imam 33 godine i nastupam za najveći klub u Europi. Želim se koncentrirati na taj klub, a palicu u reprezentaciji prepustiti mladima", rekao je Robben.

Sjajni Nizozemac predvodio je reprezentaciju na tri europska i tri svjetska prvenstva.

"Svjetska prvenstva 2010. i 2014. godine su mi u najljepšem sjećanju. Tada smo bili čvrsta momčad, vrlo povezana. Uživao sam u svemu. Nositi dres reprezentacije 14 godina predivna je stvar", kazao je Robben.

Nizozemska je tijekom njegovih nastupa u dresu osvojila srebro i broncu na spomenutim svjetskim prvenstvima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider