FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Joe Louis još daleko

Vladimir Kličko ima priliku izjednačiti se s Muhammadom Alijem

Vladimir Kličko, svjetski prvak u teškoj kategoriji u četiri verzije WBO, IBF, WBA i IBO, u subotu će po devetnaesti put u karijeri braniti titulu prvaka protiv talijanskog izazivača Francesca Pianete...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Meč Klička i Pianete možete gledati u subotu (4. svibnja) od 22.30 sati na Novoj TV i OYO.hr. Ako Kličko pobijedi Pianetu, izjednačit će se s Muhammadom Alijem, koji je devetnaest puta u karijeri uspijevao obraniti titulu prvaka. Više puta od slavnog Alija titulu u teškoj kategoriji obranili su samo Larry Homes i Joe Louis.

>> Prebolio rak i donira za izgradnju crkva i džamija: Imam plan za Klička!

>> Poznat novi izazivač Vladimira Klička: On zna koje su mu slabosti!

Holmes je obranio titulu dvadeset, a Louis 25 puta. Slavni američki teškaš, koji je svoj vrhunac dosegao u 30-tim godinama prošlog stoljeća, svih 25 obrana naslova ostvario je u nizu, dok je Holmes nanizao 17 obrana, a Vladimir Kličko za sada ima 13 uzastopnih obrana. Muhammad Ali devet je puta obranio titulu u nizu. 

Prvakom je postao 1965. svladavši Sonnyja Listona, ali titula mu je oduzeta dvije godine kasnije nakon što je odbio otići u Vijetnamski rat. Titulu je povratio 1974. u čuvenoj borbi s Georgeom Foremanom u Kinšasi, poznatoj kao The Rumble in the Jungle. U sljedeće četiri godine titulu je obranio deset puta, a onda je poražen u meču s Leonom Spinksom 1978.

Borbu Vladimira Klička i Francesca Pianete gledajte na Novoj TV i OYO.hr u subotu od 22.30 kada kreće specijalna emisija sa Željko Velom i Željkom Mavrovićem.

Broj obrana titula u teškoj kategoriji:

1. Joe Louis - 25 (25 uzastopnih)
2. Larry Holmes - 20 (17 uzastopnih)
3. Muhammad Ali - 19 (10 uzastopnih)
4. Vladimir Kličko - 18 (13 uzastopnih)
5. Lennox Lewis - 13 (4 uzastopne) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider