FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sve dok ne dobije u lice...

Prebolio rak i donira za izgradnju crkve i džamije: Imam plan za Klička!

Borbu ukrajinskog šampiona u teškoj kategoriji Vladimira Klička i talijanskog izazivača Francesca Pianete gledajte na Novoj TV i OYO.hr u subotu (4. svibnja) od 22.30 kada kreće specijalna emisija sa Željkom Velom i Željkom Mavrovićem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinac Vladimir Kličko (37), svjetski prvak u teškoj kategoriji po verzijama WBO, IBF, WBA i IBO, branit će svoje titule u meču sa svojim bivšim sparing partnerom Talijanom Francescom Pianetom u subotu, 4. svibnja. Borba će se održati u SAP-Areni u njemačkom Mannheimu.

>> Kličkova ljubav u prvom redu: Američka glumica bodri šampiona!

>> Vladimir Kličko ima priliku izjednačiti se s Muhammadom Alijem

>> Poznat novi izazivač Vladimira Klička: On zna koje su mu slabosti!

Bit će to devetnaesta po redu Kličkova obrana jednog od naslova koje drži pod svojim okriljem. Kličko mlađi nije izgubio meč od 2004. Ima impresivan ukupni skor od 59 pobjeda, od čega čak 50 nokautom, te samo tri poraza. Pianeta u karijeri još nije izgubio meč, ima 28 pobjeda, od čega 15 nokautom, te samo jedan remi, koji datira iz travnja 2009. u meču protiv Alberta Sosnowskija

Pianeta je rođen u listopadu 1984. u Cosenzi, no kada je napunio šest godina njegova obitelj se odselila u Njemačku, gdje trenutačno živi u Gelsenkirchenu. Tjelesnom građom nalikuje Kličku, visok je 196cm, a na službenom vaganju je težio 109 kg, a Kličko 113 kg.

Najsvjetliji trenuci u karijeri 28-godišnjeg talijanskog teškaša jesu pobjede na bodove jednoglasnom odlukom sudaca protiv 48-godišnjeg bivšeg svjetskog prvaka Olivera McCalla te 44-godišnjeg južnoafričkog boksača Francoisa Bothe.
Najveću životnu bitku Pianeta je dobio izvan ringa. Prije četiri godine dijagnosticiran mu je rak testisa. Uspješno je prevladao bolest i vratio se u ring.

Pianeta će u meču s Kličkom zaraditi najveću svotu novca od kada boksa. Obećao je da će jedan dio zarade uplatiti u humanitarne svrhe.
„Želim nešto vratiti natrag zajednici. Donirat ću za izgradnju crkve i džamije. Ja sam katolik, ali sam odrastao s muslimanima“, kazao je Talijan.

Vladimir Kličko veliki je favorit u ovom meču, ali Pianeta dobro poznaje ukrajinskog šampiona kojem je još prošle godine bio sparing partner.
„Zajedno s mojim trenerom Dirkom Dzemskim složio sam taktiku kojom ću Vladimira izvući iz zone u kojoj se najbolje osjeća. Tada je ranjiv“, objasnio je Pianeta.

Kličko je uzvratio poznatom uzrečicom slavnog Mikea Tysona: „Svatko ima plan dok ne dobije udarac posred lica. Svjestan sam da će Pianeta biti iznimno motiviran i da će učiniti sve kako bi iskoristio svoje prednosti, ali ja sam jako iskusan boksač, pokazat ću mu gdje su mu limiti.“

Borbu Vladimira Klička i Francesca Pianete gledajte na Novoj TV i OYO.hr u subotu od 22.30 kada kreće specijalna emisija sa Željko Velom i Željkom Mavrovićem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider