FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SUDAC NIJE POGRIJEŠIO

VIDEO Hrvoje Sep detaljno objasnio zašto je kontroverzni udarac Duboisa apsolutno ilegalan

Hrvatski profesionalni boksač i stručni komentator Nove TV, Hrvoje Sep, potvrdio je svoje mišljenje o kontroverznom trenutno jučerašnjeg meča.

Dan nakon što je Oleksandr Usik savladao Daniela Duboisa, obranivši WBA, WBO i IBF titule svjetskog boksačkog prvaka teške kategorije, ne stišavaju se komentari o situaciji iz pete runde.

U pitanju je trenutak u kojem je Dubois pogodio Usika aperkatom, nakon čega je ovaj pao na pod, ali sudac je zaustavio meč i napravio pauzu, okarakterizirajući udarac kao ilegalan, odnosno ispod pojasa.

Sep Usika smatra jednim od najboljih u povijesti

Stručni komentator Nove TV, Hrvoje Sep, odmah je rekao kako se slaže sa sucem, no dodatnu analizu dao je tijekom gostovanja u današnjem Dnevniku. 

Filip Hrgović Javio se Filip Hrgović: Pogledajte kako je prozvao Oleksandra Usika divider

No, prije toga je odgovorio na pitanje o tome možemo li već sad reći da je Usik jedan od najvećih boksača svih vremena. 

"Usik je apsolutno jedan od najvećih svih vremena. Mi se ponosimo našim Matom Parlovom koji je u amaterskom boksu bio europski, svjetski i olimpijski prvak te europski i svjetski u profesionalnom. Sve je to osvojio i Usik, osim europskog profesionalnog naslova, ali on se više ne vrednije kao prije", rekao je Sep, dodavši:

"Vrlo su rijetki boksači iz Europe koji su to uspjeli napraviti. On je svakako jedan od najboljih boksača iz Europe po rezultatima, ali ono što on prezentira u ringu, po tome ga već sad možemo nazvati jednim od najboljih koji su ikad boksali."

"Udarac je bio apsolutno ilegalan"

Onda su se okrenuli spomenutoj temi, odnosno ilegalnom udarcu. Sep je danas sve to pogledao u miru i samo je potvrdio ono što je rekao u prijenosu.

"Nisam promijenio mišljenje. Mišljenje boksačke javnosti je dosta podijeljeno. Ovo je vrlo iskusan sudac i on na samom sučeljavanju pregleda visinu pojasa oba boksača i prema tome unaprijed može odrediti koji su udarci niski, a koji ne. Definicija niskog udarca je ispod pupka. Ispod pupka je mjehur, a on je vrlo bolan", objasnio je Sep neke osnove, nadovezavši se:

Oleksandar Usik Duboisov promotor se ne miri s porazom: "Žalit ćemo se", Usik: "Spreman sam za revanš sutra, ali na ulici" divider

"Ali, što se dogodilo ovdje? Dubois je bacio aperkat. Aperkat podiže suspenzor prema gore. On je montiran tako da je tvrdi, fiksni dio suspenzora, točno ispod genitalija. Na taj način suspenzor udara genitalije i stvara veliku bol. To nije bilo napravljeno da bi Usik iscenirao faul. Bio je to pravi faul i prava bol. Gledao sam današnju izjavu Usika. Rekao je, da je sudac počeo brojati, on bi se ustao i izgurao do kraja runde. To je bio ilegalan udarac i to se vidjelo.
Njegove hlačice su bile do pupka, hlačice Duboisa su bile višlje. Boksači ih vole staviti višlje da zaštite i jetru. Usik je tu bio korektan, dosta nisko su mu bile hlačice i po meni je ono ilegalan udarac."

Vrlo dobar opis, odnosno detaljno objašnjenje vlastitog stava od strane Sepa, koji je odradio sjajan posao iz komentatorske kabine.

Usik i Dubois Poznato koliko su Oleksandar Usik i Daniel Dubois zaradili od borbe za pojas svjetskog prvaka divider

Tema je bio i Daniel Dubois, odnosni činjenica da je po drugi put u karijeru samo kleknuo i pustio suca da odbroji do kraja meča.

Znači li to da Englezu nedostaje ono takozvano šampionsko srce? Poslušajte u videu što je Sep rekao i na tu temu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider