FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Repovi borbe godine

Duboisov promotor se ne miri s porazom: "Žalit ćemo se", Usik: "Spreman sam za revanš sutra, ali na ulici"

Oleksandar Usik pobijedio je Daniela Duboisa u devetoj rundi TKO-om, ali britančev kut ne miri se s kontroverzom iz pete runde.

Ukrajinski teškaš Oleksandar Usik ostao je svjetski prvak po tri verzije poslije devet rundi borbe s Danielom Duboisom, ali dio javnosti, mahom navijači britanskog boksača, smatra kako je meč trebao biti prekinut nešto ranije.

Naime, Dubois je u petoj rundi pogodio svog suparnika ispod pojasa, poslije čega je Usik dobio četiri minute pauze kako bi se odmorio. Britanac i njegov kut tvrde kako je sve čisto, a Usik, koji je u izjavi poslije borbe bio relativno suzdržan na komentare Duboisa i njegova promotora Warrena, na konferenciji za medije odlučio je svući rukavice. Figurativno, jasno, ali ako bude potrebno, učinit će to i doslovno.

Izjava Oleksandra Usika:

"Spreman sam sutra za revanš, može i na ulici", rekao je Usik pa dodao: "Bez rukavica, spreman sam za uličnu tučnjavu, bude li potrebno."

"Dobio je legalan udarac u pupak i legao je", bunio se Duboisov trener Don Charles: "Čak je želio prekinuti borbu. To se zove glumatanje i sudac je popušio. Nadam se da će Frank Warren uložiti žalbu. Bez teksta sam, borba je trebala biti gotova u petoj rundi."

"Kad sam zatražio da se taj detalj prikaže na videozidu, svi su zašutjeli, to je sve što morate znati. To je dokaz da smo u pravu, žalit ćemo se na ovu odluku", pričao je Warren.

Izjava Daniela Duboisa:

"U nogometu i tenisu postoji video sudac, zašto ga ne bismo uveli i u boksanje? To će spriječiti ovakve situacije. Kad biste samo znali koliko boksači ulažu truda u sebe i onda im se dogodi ovakvo nešto. Ne bi ni Usiku bilo lako da se to dogodilo njemu", dodao je Charles pomirljivo pa repetirao gubicu:

"Usik uvijek glumata da ga suparnici udaraju ispod pojasa, to je njegov trik, čini to u većini svojih borbi. Takve trikove trebalo bi iskorijeniti."

"Za čovjeka koji kao ne zna engleski, govori prilično dobro kad mu stavite mikrofon pred usta, ali s nama u kutu pričao je gluposti jer je znao da je prevario Daniela."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider