FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Stižu mlade snage

UFC objavio službenu ljestvicu izazivača u teškoj kategoriji: ''Želim bilo koga od najboljih''

Najjača svjetska organizacija slobodne borbe, američki UFC, objavila je nove ljestvice najboljih boraca. U teškoj kategoriji Stipe Miočić dobio je nove perspektivne protivnike za obranu naslova prvaka.

Curtis Blaydes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mladi američki teškaš Curtis Blaydes nova je potencijalna prepreka vladavini Stipe Miočića u kraljevskoj UFC-ovoj kategoriji.

Blaydes je proteklog vikenda ostvario najveću pobjedu svoje karijere. Iako je u meču protiv legendarnog Marka Hunta u prvoj rundi gotovo nokautiran, brzo se vratio i na bodove uvjerljivo pobijedio. I sad čeka novog protivnika.

"Želim bilo koga od najbolje petorice. Velasquez, Overeem, Werdum... Ali ja nikoga neću prozivati! Još nemam to pravo. Još sam premlad. Ali ono što svakako želim je borba u Chicagu 9. lipnja", poručio je Blaydes.

Curtis Blaydes (Foto: AFP) Curtis Blaydes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

UFC je objavio i novu službenu ljestvicu izazivača u teškoj kategoriji. Blaydes se popeo s devetog na peto mjesto, i da bi postao prvi izazivač, mora pobijediti još nekog jakog.

I dok je Blaydes ušao u top pet, mladi Australac Tai Tuivasa ušao je među prvih 15 izazivača. On je još mlađi od Blaydesa. Ima samo 24 godine. Za vikend je izdominirao Francuza Askera i nastavio niz sa svih devet pobjeda nokautom u prvoj rundi.

"Znao sam ako ga pogodim još koji put, doći će i nokaut. Mislim da nema mnogo ljudi koji bi dugo izdržali u borbi sa mnom", izjavio je Tuivasa.

Za to vrijeme, Stipe Miočić uživa u svom statusu apsolutnog vladara teške kategorije. I mirno čeka svoj sljedeći meč: obranu naslova protiv Daniela Cormiera 7. srpnja.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider