FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakularna večer

Pogledajte kako je Romero brutalno nokautirao Rockholda, Hunt uvjerljivo poražen

Po prvi put u povijesti Perth je ugostio UFC-ov event na kojem je glavna zvijezda bio Mark Hunt, no obilježio ga je Yoel Romero.

Galerija UFC 211 uživo na GOL.hr Blaydes ruši Hunta Romero tješi Rockholda

Nakon spektakularnog UFC 220 i obrane naslova Stipe Miočića protiv Francisa Ngannoua u Bostonu, Perth je po prvi puta u povijesti ugostio jedan UFC-ov event. UFC 221 obilježio je nastup, ali i poraz Marka Hunta, te brutalan nokaut Yoela Romera protiv Lukea Rockholda.

Brutalan nokaut spasio UFC-ov event

Domaći navijači ostali su uskraćeni za jednu borbu u kojoj će se dodjeliti titula prvaka. Australac Robert Whittaker trebao je braniti svoj naslov u srednjoj kategorije, ali je zbog infekcije je morao odustati. Za privremeni posjas prvaka srednje kategorije trebali su se boriti Luke Rockhold i zamjena Yoel Romero, međutim Kubanac je pao vagu i pojas je mogao pripasti jedino Rockholdu u slučaju pobjede. No ni to se nije dogodilo.

Romero je brutalno nokautirao bivšeg prvaka Rockholda sredinom treće runde, kada ga je zahvatio jednim krošeom i poslao na tlo. Amerikanac je u trenutku pada bio izgubljen, a njegov dezorijentirani pogled u prazno dao je znak Romeru da ga dovrši. Nakon prvog udarca sudac je prekinuo dvoboj.

Iako je Rockholdu pripao dio honorara Yoela Romera, jer je ovaj pao vagu, bit će to slaba utjeha. Naime, ovim porazom Rockhold vjerojatno neće dobiti novu priliku da se bori za pojas prvaka srednje kategorije protiv Whittakera. Kažemo vjerojatno, jer još uvijek postoji mogućnost da se to dogodi, no malo je teško to zamisliti nakon što ga je Romero ovako teško nokautirao.

Podsjetimo, Rockhold je pojas izgubio prije manje od dvije godine od Bispinga, a sada nije uspio uzeti barem privremeni protiv kilogram preteškog Romera. Koga će UFC postaviti pred Whittakera kada se ovaj oporavi zaista je u ovom trenutku teško reći.

Recimo i da su obojica boraca odmah nakon borbe prebačeni u bolnicu. Romeru je uspostavljena ozljeda potkoljenice, koju je zaradio nakon "low kickova" Rockholda u prvoj rundi. To znači da se Kubanac više od dvije runde borio s velikim bolovima u potkoljenici, te u konačnici slavio!

Hunt možda odradio posljednju borbu u UFC-u

Legenda K-1, Pridea i UFC-a Mark Hunt poražen je jednoglasnom sudačkom odlukom od Amerikanca Curtisa Blaydesa. Samoanac je u prvoj rundi imao na konopcima 17 godina mlađeg suparnika, ali nije uspio dovršiti uzdrmanog Blaydesa.

Hunt je u prvoj rundi u nekoliko navrata čisto pogodio bradu Amerikanca, nakon koje je ovaj bio vidno uzdrman. Krenuo je Novozelanđanin prema Blaydesu, no nije bio dovoljno brz. Amerikanac se oporavio i preuzeo kontrolu nad mečem.

Do kraja prve runde Blaydes je dva puta rušio Hunta i udarcima na tlu ga malo po malo trošio. U preostale dvije runde borba se uglavnom odvijala na podu, a Blaydes je razbacivao Hunta po oktogonu kako god je htio. 

U konačnici je Amerikanac slavio jednoglasnom sudačkom odlukom i istaknuo svoju kandidaturu za priliku da se bori za naslov prvaka u teškoj kategoriji protiv našeg Stipe Miočića. Blaydes je ovom pobjedom stigao do trećeg uzastopnog slavlja, što je nakon Miočićevih šest pobjeda najduži niz u teškoj kategoriji.

Naravno, Blaydes može razmišljati o borbi protiv Miočića tek nakon 7. srpnja i borbe američkog Hrvata i prvaka poluteške kategorije Daniela Cormiera.

Australci dominirali u glavnom programu!

Australac Tai Tuivasa u doslovnom je smislu prebio francuskog veterana Cyrila Askera, zbog čega je sudac morao prekinuti borbu sredinom prve runde. Bila je to njegova sedma pobjeda iz isto toliko dvoboja u MMA-u.

Jake Matthews iznenadio je Kineza Li Jinglianga u meču velter kategorije. Australac je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv kineskog borca, koji je uoči borbe bio osjetni favorit, no u meču to nije pokazao.

Matthews je uništio Kineza u prvoj rundi, čime je dobro utabao put prema pobjedi. Bio je bolji i u drugoj, a onda je treća otišla za dlaku na stranu Li Jinglianga.

Program su u poluteškoj kategoriji otvorili domaći dečko Tyson Pedro i Dagestanac Saparbek Safarov. Meč je završen krajem 1. runde, sjajnom kimurom Tysona Pedra na oduševljenje domaćin navijača.

Safarov je pribio Pedra uz kavez, no Australac ga je primio za ruku, zarotirao se preko njega i zavrnuo ruku do te mjere da je Dagestanac morao tapkati. Bila je to četvrta borba Pedra u UFC-u i treća pobjeda, dok je Safarov doživio drugi poraz iz isto toliko nastupa u najjačoj MMA organizaciji.

UFC 221, glavni program (snimka na Novoj TV u večernjem terminu)

Yoel Romero pobijedio Lukea Rockholda (nokaut, 3. runda)

Curtis Blaydes pobijedio Marka Hunta (sudačkom odlukom)

Tai Tuivasa pobijedio Cyrila Askera (tehnički nokaut, 1. runda)

Jake Matthews pobijedio Li Jinglianga (jednoglasna sudačka odluka)

Tyson Pedro pobijedio Saparbeka Safarova (1. runda, kimura)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider