FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
brutalan u parteru

Amerikanac će do kraja godine biti glavni izazivač Stipe Miočića: No prvo revanš protiv Ngannoua!

Curtis Blaydes nastavio je sa svojim pobjedničkim nizom u UFC-u, te će uskoro postati jedan od glavnih izazivača u borbi za titulu prvaka u teškoj kategoriji.

Curtis Blaydes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Curtis Blaydes, 26-godišnji Amerikanac, najveći je dobitnik UFC-ovog spektakla u Perthu. On je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv apsolutne kickboxing i MMA legende Marka Hunta (43), a tom je pobjedom osigurao još jednu veliku borbu protiv jednog od najvećih teškaša današnjice.

"Nadam se da ću sada konačno dobiti poštovanje koje zaslužujem. Nadam se da ću sada konačno biti i dio igrice UFC 3. Dvojica boraca koje sam pobijedio su u njoj, a mene nema", rekao je Blaydes nakon najveće pobjede u karijeri.

Bila je to treća uzastopna pobjeda Amerikanca, s kojom će se probiti u Top 5 teškaša današnjice. Upitan od strane novinara s kime bi se sad želio boriti, Blaydes je izostavio ime prvaka Stipe Miočića.

"Svejedno mi je s kim ću se boriti. Werdum, Velasquez, Overeem... Revanš protiv Francisa Ngannoua je najizvjesniji. Njega ne moram ni prozivati, jer UFC traži atraktivne dvoboje. A naš bi to definitivno bio", smatra Blaydes.

Podsjetimo, Blaydes i Ngannou borili su se na zagrebačkom UFC Fight Nightu prije dvije godine, kada je francuski Kamerunac slavio prekidom nakon druge runde. Liječnici su zaustavili dvoboj nakon što su ustanovili da je Blaydes pretrpio preteške udarce, te da se ne može zaustaviti krvarenje.

Blaydes je tada iznenada dobio priliku boriti se protiv Ngannoua, jer je iznenada s popisa borbi maknut Bojan Mihajlović. Bio je to debi Blaydesa u UFC-u, nakon kojeg je upisao pet pobjeda, no jedna mu je zbog pada na doping testu (marihuana) izbrisana.

Blaydes je do Miočića bio jedini čovjek koji je izdržao dvije pune runde protiv Predatora, za kojeg i dalje vjeruje da ima najjači udarac na svijetu.

"Ngannou udara jače od Hunta. Ne želim nikoga omalovažavati, ali Ngannou ima najjači udarac, zato sam znao da imam bradu da podnesem Huntove udarce", kazao je Amerikanac.

Ukoliko Miočić 7. srpnja pobijedi Daniela Cormiera u borbi dvojice prvaka u teškoj i poluteškoj kategoriji, Curtis Blaydes mogao bi biti njegov novi izazivač. Nekako nam se čini da ga jedna velika pobjeda protiv Werduma, Overeema ili Ngannoua dijeli od prilike za titulu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider