FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
jedan udarac i laku noć

Brutalan nokaut Blachowicza za okršaj protiv Jonesa! Pereira i Sanchez trebali osigurati spektakl, no jedan udarac je sve pokvario

Jan Blachowicz nokautirao je Coreyja Andersona u glavnoj borbi UFC Fight Nighta u Rio Ranchu.

Jan Blachowicz nokautirao je Coreyja Andersona i vjerojatno zaradio priliku da se bori za naslov UFC prvaka poluteške kategorije protiv Jona Jonesa.

gol expired Evo zašto su Wilder i Fury prave "zvijeri": Ovo se samo jednom u povijesti dogodilo divider

Ako su nam borci u prethodnih pet borbi ostali dužni, nakon glavnog okršaja UFC Fight Nighta u Rio Ranchu to ćemo vrlo lako zaboraviti. Poljak Blachowicz prezentirao je nevjerojatnu snagu udarca kada je jednog od najboljih poluteškaša "uspavao" jednim udarcem

Anderson je otvorio svoj lijevi gard pokušajem udarca, što je Blachowicz primjetio i iskoristio munjevitim udarcem ravno u bradu. Anderson je pao na tlo, Poljak je ispalio još jedan udarac i priči je bio kraj. 

POBJEDA JANA BLACHOWICZA

Ovom pobjedom Blachowicz je stigao do treće uzastopne pobjede i vjerojatno mjesta prvog izazivača za titulu prvaka koju drži Jon Jones. Prvak poluteške kategorije bio je u publici, te je na pitanje poljskog borca da li mu obećaju priliku za naslov odgovorio potvrdno. 

Podsjetimo, Jones je prošlog vikenda obranio naslov u kontroverznom meču protiv Dominicka Reyesa, koji je po mnogima bio pokraden u tom dvoboju. Mnogi smatraju daje Reyes dobio tri od pet rundi, no u konačnici su suci jednoglasno dali pobjedu Jonesu.

gol expired Velika sramota za UFC: Kontroverzni sudac Soliz u karijeri ima čitav niz bizarnih odluka! divider

Najviše kontroverze izazvala je kartica suca Joe Soliza, koji je dao Jonesu čak četiri runde. Ni legendarni Jones se nije složio s tim, ali je samouvjereno poručio da je zasluženo pobijedio, jer je Reyes nestao nakon prve dvije runde. 

Sunaslovna borba večeri dobila je neočekivani završetak - diskvalifikaciju. Michel Pereira je, poput Kazula Vargasa, upotrijebio koljeno u trenutku kada je Diego Sanchez bio na tlu i sudac je odlučio zaustaviti dvoboj. 

gol expired Ne pobjeđuje se najveći svih vremena s dvije dobre runde: Miočić pokrenuo raspravu, sudac meča zbog prijetnji napustio sport divider

No za razliku od slučaja Weaver - Vargas, sudac je Sancheza pitao želi li nastaviti dvoboj, na što je ovaj nakon malo promišljanja odlučio da ne želi. 

"Ne, bio je to ilegalan udarac, krv mi ide u oči, ne želim nastaviti", rekao je Sanchez sucu. 

DISKVALIFIKACIJA PEREIRE ZBOG ILEGALNOG KOLJENA

Pereira se nije mogao pomiriti s tom odlukom jer je bio daleko kvalitetniji borac u oktogonu, no istina je da je neopreznim udarcem sam sebe doveo do situacije u kojoj ovisi o volji svog suparnika. 

Sanchez je uvidio priliku da upiše pobjedu, te je to napravio. Prisjetimo se samo borbe za naslov u poluteškoj kategoriji između Jona Jonesa i Anthonyja Smitha, kada je Jones ilegalnim udarcem udario Smitha, sudac ga je pitao želi li nastaviti, a ovaj je bez razmišljanja rekao da želi. 

Iako je imao svako pravo zaustaviti dvoboj jer mu je ilegalnim udarcem u glavu Pereira otvorio porezotinu na čelu, Sanchez je ispao pomalo nekorektan, jer ilegalan udarac Pereire nije bio namjeran, odnosno Brazilac je mislio da je Sanchez ustao s poda, no zapravo mu je jedno koljeno bilo na tlu. 

gol expired UFC-ov prvak želi obračun s Miočićem: "Brzina, inteligencija... Sve je na mojoj strani!" divider

Debitant Brok Weaver debitirao je u UFC-u pobjedom na uistinu rariteran način. Slavio je diskvalifikacijom svog suparnika, koji ga je na samom kraju prve runde udario ilegalnim udarcem. 

Kazula Vargas udario je Weavera koljenom u glavu u trenutku kada je potonji bio u potpunosti na tlu. Prema pravilima to je nedozvoljen udarac, a posljedica je momentalna diskvalifikacija. 

ILEGALNO KOLJENO VARGASA - DISKVALIFIKACIJA

 

Nitko u dvorani nije bio zadovoljan ovakvim završetkom meča u lakoj kategoriji, pa čak ni Weaver koji je nezadovoljno kimao glavom i nije želio da mu sudac drži ruku u zraku kao znak pobjede. 

Ray Borg promašio je zadanu težinu muha kategorije na vaganju, morao je suparniku dati 30 posto svoje dogovorene zarade, no zato mu je u oktogonu uzeo "dušu". Impresivnom predstavom Ray Borg je demolirao Brazilca Rogerija Bontorina, zbog čega mu je jedan sudac čak dvije runde dao rezultatom 10-8.

Na otvaranju glavnog programa Lando Vannata upisao je pobjedu protiv Yancya Medeirosa jednoglasnom sudačkom odlukom. Bio je to okršaj u lakoj kategoriji, koji je u konačnici zasluženo otišao na stranu talentiranog i vrlo atraktivnog domaćeg borca Vannate. 

UFC Fight Night Rio Rancho:

Jan Blachowicz pobijedio Coreyja Andersona (nokaut, 1. runda)

Diego Sanchez pobijedio Michela Pereiru (diskvalifikacija, ilegalno koljeno)

Montana De La Rosa pobijedila Maru Romero Borellu (jednoglasna sudačka odluka)

Brok Weaver pobijedio Kazula Vargasa (diskvalifikacija, ilegalno koljeno)

Ray Borg pobijedio Rogerija Bontorina (jednoglasna sudačka odluka)

Lando Vannata pobijedio Yancya Medeirosa (jednoglasna sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider