FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UKLJUČITE SE U PRIJENOS

UŽIVO UFC akcija iz Abu Dhabija: Chimaev uništio jednog od najboljih srednjaša u povijesti, Aleksandar Rakić poražen u meču života

UFC 308 gledamo uživo na gol.hr-u!

Nakon što smo krajem rujna u izravnom prijenosu na gol.hr-u gledali UFC Fight Night iz Pariza s našim Ivan Erslanom, ove subote opet nas u atraktivnom terminu od 20 sati očekuje UFC spektakl, ovaj put u prijenosu iz Abu Dhabija. Snimku ćete moći pogledati iste večeri u programu Nove TV u 1 sat iza ponoći..

UFC 308 bit će u našem, europskom večernjem terminu što je svakako lijepa vijest za ljubitelje MMA borbi u Hrvatskoj. Spektakl predvode aktualni prvak u perolakoj kategoriji, Ilia Topuria i legendarni Max Holloway!

Chimaev ostavio Whittakera bez ikakve šanse

Iako je više puta dosad pokazao koliko je moćan, Khamzat Chimaev je vjerojatno ugasio i posljednje sumnje u to nevjerojatnom pobjedom nad Robertom Whittakerom.

Bivšeg prvaka i jednog od najboljih boraca u povijesti kategorije svladao je gušenjem nakon tri i pol minute prve runde.

15 sekundi trebalo je Chimaevu za prvo rušenje. Obranio je to Whittaker, ali nije uspio Čečena skinuti sa svojih leđa. U jednom trenutku odustao je od pokušaja da bivšeg prvaka odvede na pod te se prebacio na udarce. Izgledalo je to jako dobro za njega, dok je Whittaker zadržao mirnoću, iako se nalazio u poziciji iz koje ne može baš ništa.

Nakon dvije minute došao je Chimaev do pozicije iz koje je napao gušenje, ali izvukao se Whittaker i gotovo ustao na noge, no nevjerojatno je hrvanje Chimaeva koji je odmah vratio borbu u dotadašnji tijek. Nevjerojatnu energiju prezentirao je Chimaev, ne smanjujući tempo niti jedne sekunde prve runde. To mu se isplatilo nakon tri i pol minute, kad je udarcima sklonio ruke Whittakera iz obrane te došao do vrata, gušenja, a onda odmah i tapkanja.

Rakić poražen u borbi koja mu je nosila sve

Aleksandar Rakić nije uspio slaviti u svojoj dosad najvećoj borbi karijere, nego je jednoglasnom sudačkom odlukom poražen od Magomeda Ankalaeva.

Od prve sekunde Ankalaev je krenuo prema naprijed, ali dokazao je Rakić da je spreman na to. Nakon početne agresije Dagestanca, borba se malo smirila te u prvoj polovici rundenije viđeno puno toga. Ipak, Ankalaev je ostavio bolji dojam.

Rakić je malo podigao tempo u drugoj polovici runde, posebno je dobro gađao nogama, no nije puno toga napravio. Ankalaev je konstantno bio agresivniji, kretanjem prisiljavao Rakića na veliku defenzivu, ali niti on nije imao opasnijih pokušaja. Sve u svemu, izjednačena runda uz vjerojatno malu prednost za Dagestanca.
Samo 20 sekundi druge runde trebalo je za najbolji udarac borbe do tog trenutka, lakat Ankalaeva u lice Rakića. Ništa se previše nije promijenilo u samoj borbi niti nakon toga. Ankalaev je uglavnom bio brži i konkretniji. Rakić je imao neke dobre pogotke, ali to nije bilo dovoljno da se popravi ukupni dojam, koji je bio na strani njegovog protivnika. Bilo je jasno da u posljednjih pet minuta treba prekid.

Rakić je u posljednjoj rundi pogađao bolje udarce, ali prekidu niti jednom nije došao ni blizu. Nedostajalo je to odlučnosti potrebne za završiti borca kakav je Ankalaev, odnosno borio se kao da vjeruje kako mu je dovoljna posljednja runda, odnosno da je uzeo jednu ranije.

No, to nije bio slučaj, nego je Ankalaev slavio čistom pobjedom, tri puta po 29-28.

Murphy slavio u uzbudljivoj i neizvjesnoj borbi

Vrlo neizvjesna borba bila je ona između Leronea Murphyja i Dana Igea, a sudačkom odlukom, i to jednoglasnom, slavio je borac iz Engleske, koji tako nastavlja svoj put prema Top 10 poretku perolake kategorije.

Još jedan niz bez poraza nastavljen je ne toliko impresivno, ali zato vrlo borbeno i na način da je Murphy pobjedu ostvario velikim dijelom na račun srčanosti.

Vidjeli smo vrlo upornog Ige, nekad borca iz samog vrha kategorije, koji je pokušao dokazati da još uvijek može biti tamo, no nadolazeći Englez ipak je bio bolji.

Ige je uzeo prvu rundu, uvjerljivo izgubio drugu, a onda ima prednost do polovice treće runde. No, Murphy je onda odradio svoje najbolje razdoblje u borbi, ukrao rundu te uvjerio suce da mu daju pobjedu jednoglasnom odlukom.

Shara Bullet nastavlja impresionirati

Sharubutdin Magomedov nastavlja svoj sjajan niz, i dalje je neporažen, a u Abu Dhabiju je upisao četvrtu UFC pobjedu u četvrtom nastupu. Stradao je Armen Petrosyan, nokautom u posljednjoj minuti druge runde njihove borbe.

Borba je odmah krenula otvorenom razmjenom u kojoj su obojica pogodili nekoliko dobrih udaraca, no Petrosyan je djelovao sigurniji. No, od početka je bilo jasno da obojica ovu borbu namjeravaju zadržati na nogama.

Petrosyan je dobro pogađao noge Magomedova, dok je Dagestanac više tražio tijelo. Jedan dobar takav udarac pogodio je u posljednjoj minuti runde, kad je Armenca kratko poslao na stražnjicu, no nije to bilo ništa ozbiljno. Samo par sekundi prije kraja pogodio je Magomedov sjajan kružni udarac šakom te je time zatvorena runda.

Jednako se nastavilo u drugoj rundi, ali kao da je prolaskom vremena Shara Bullet bio sve bolji. Nažalost, u ovoj rundi vidjeli smo i dvije pauze zbog udarca u međunožje, sa svake strane po jednom. Petrosyan je nastavio puno više raditi nogama, ali upravo zbog toga su se konkretniji udarcima činili oni boksački Magomedova.

Ipak, posljednja minuta runde ponovno je donijela najviše, uključujući i prekid borbe. Do njega je došlo desetak sekundi prije kraja, kad je Shara završio borbu na više nego atraktivan način. Pogodio je dva backfista. Prvi mu nije najbolje sjeo, ali drugi je zato završio borbu tako da je Petrosyan pao na pod tako da Dagestanac udarcima nije morao ni nastaviti! Fantastično.

UFC 308 - Rezultati

Ilia Topuria vs. Max Holloway – perolaka (za naslov prvaka)

Robert Whittaker vs. Khamzat Chimaev – srednja

Magomed Ankalaev def. Aleksandar Rakić – jednoglasna sudačka odluka

Lerone Murphy def. Dan Ige – jednoglasna sudačka odluka

Sharabutdin Magomedov def. Armen Petrosyan - nokaut, 2. runda

Topuria namjerava ostati neporažen

Gruzijac sa španjolskom putovnicom nema niti jedan poraz u karijeri. Svoju 15. pobjedu, sedmu otkako je u UFC-u, ostvario je u veljači ove godine kada je uzeo pojas velikom Alexu Volkanovskom nokautom u drugoj rundi.

Holloway pak nakon čak tri poraza od Volkanovskom, između 2019. i 2022. godine, kao da proživljava novu mladost. Treću pobjedu u nizu ostvario je lakoj kategoriji u travnju protiv Justin Gaethjea i to nokautom.

Glavni program krcat jakim imenima

Prije njih u akciji ćemo vidjeti još jedan sjajan par. Bivši prvak u srednjoj kategoriji Robert Whittaker bori se protiv dosad nepobjedivog Čečena iz Švedske, Khamzata Chimaeva!

Australac se vraća u pobjedničku seriju nakon pobjeda protiv Paula Coste i Ikrama Aliskerova, dok se Chimaev vraća nakon jednogodišnje pauze. Prije toga je slavio protiv Usmana, Hollanda, Burnsa i ostalih.

Rakić ima težak zadatak

U glavnom dijelu programa su još i Lerone Murphy i Dan Ige u perolakoj kategoriji, a poslastica će biti i borba austrijskog Srbina Aleksandra Rakića koji se znao pripremati i u Zagrebu, a nedavno je trenirao i s Robertom Soldićem u BiH.

Rakić se u poluteškoj kategoriji bori protiv Magomeda Ankalaeva, opasnog Dagestanca koji u karijeri ima jedan jedini poraz koji se dogodio upravo u debiju za UFC. Od tada niže samo pobjede uz jedan neriješen ishod protiv Jana Blachowicza te jedan ''no contest'' protiv Johnnyja Walkera kojeg je riješio odmah u revanšu početkom godine.

Dagestanac je frustriran što ga UFC zaobilazi u borbama za pojas i nada se kako će ga pobjeda protiv Rakića lansirati u borbu za titulu koju drži čudesni Alex Perreira.

Naš će prijenos glavnog programa otvoriti Sharabutdin Magomedov, još jedan u karijeri neporaženi Dagestanac, koji ide na još jednog Rusa, ali armenskog porijekla, Armena Petrosyana.

Jones - Miočić (prijenos na gol.hr-u) FOTO Objavljen poster za borbu godine Jones - Miočić: UFC ovo gotovo nikad ne radi divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH