FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
gledaj na gol.hr-u i novoj tv

Potvrđene dvije borbe za naslov UFC prvaka, čovjek kojeg je McGregor ismijao sramotno pao vagu

Svi borci s glavnog programa UFC-a 249 nastupit će u noći sa subote na nedjelju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Održano je vaganje za UFC 249 event koji će se u noći sa subote na nedjelju, od 4 sata ujutro, održati u Jacksonvilleu na Floridi uz izravni prijenos na GOL.hr-u. Snimku glavnog programa možete pogledati istog dana u večernjem terminu na Novoj TV od 22:25.

Devet od deset boraca s glavnog programa prošla su vagu, a jedini koji ju nije zadovoljio bio je Jeremy Stephens. Tony Ferguson i Justin Gathje su glavna borba večeri a ulog će biti privremeni pojas prvaka lake kategorije, dok su Henry Cejudo i Dominick Cruz sunaslovna borba večeri, a ulog će biti pojas prvaka bantam kategorije koji je u vlasništvu Cejuda.

Ferguson i Gaethje težili su identičnih 70 kilograma, dok su Cejudo i Cruz imali također identičnih po 61 kilogram. Favoriti na kladionicama su Ferguson i Cejudo, a najbolju ponudu koeficijenata za UFC 249 možete pogledati ovdje.

Justin Gaethje Spremni za UFC 249: Ngannou pokazao čudesnu spremu, Gaethje "plaši" ljude po kvartu sa psom divider

U jednom od dva teškaška dvoboja na glavnom programu ogledat će se Francis Ngannou, bivši izazivač za naslov prvaka, i Jairzinho Rozenstruik. Potonji je vrlo brzo izašao na vagu koja je pokazala 118 kilograma. Ngannou je na vagu stao kao pretposljednji i ona je pokazala 118.5 kilograma.

Najveće razočarenje je Jeremy Stephens, rekorder UFC-a po broju poraza (16), koji je promašio vagu za puna dva kilograma. Težio je 68 kilograma, a granica perolake kategorije je 66.

Na vaganju je ipak morao skinuti sve sa sebe kako ne bi bio 2.5 kilograma teži od dozvoljene granice, kako bi uopće mogao nastupiti. Možemo slobodno reći da se osramotio jer je imao i više nego dovoljno vremena da zadovolji vagu, s obzirom da je ovaj event već jednom bio odgođen. 

Podsjetimo i da je to borac kojem je Conor McGregor na presici jednom replicirao s "who the fook is that guy" što je dan danas jedna od legendarnijih izjava u povijesti organizacije. 

gol expired Oglasio se Stipe Miočić i potvrdio borbu koja se dugo čeka: "To će se dogoditi i točka" divider

Njegov suparnik Calvin Katter, koji je prošao vagu s točno 66 kilograma, dobit će oko 30 posto novca koji je trebao pripasti Stephensu, ali u svakom slučaju borba će se održati.

Na otvaranju glavnog programa vidjet ćemo okršaj drugog teškaškog para - Grega Hardyja i Yorgana de Castra. Hardy je bio teži na vagi za malo manje od dva kilograma. Točnije težio je je 120.5 kilograma, dok je kazaljka vage nakon što je na nju stao De Castro pokazala 118.8 kilograma.

UFC 249 uživo na GOL.hr Gaethje prebio Fergusona i postao privremeni UFC-ov prvak: Khabib se odmah javio zagonetnim komentarom i potvrdio novu borbu divider

Popis borbi, glavni program UFC 249:

Tony Ferguson - Justin Gaethje (laka kategorija, za titulu privremenog prvaka)

Henry Cejudo - Dominick Cruz (bantam, za titulu prvaka)

Francis Ngannou - Jairzinho Rozenstruik (teška)

Jeremy Stephens - Calvin Kattar (catchweight)

Greg Hardy - Yorgan de Castro (teška)

gol expired Cormier očajnički provocira Miočića: "Zbog tog ću poraza žaliti cijeli život. Potpiši taj ugovor" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider