FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bivši prvak u akciji

UFC 230 "skriva" dvije sjajne borbe: Cormieru prijeti paklena desnica Crne zvijeri

Drugi tjedan zaredom UFC event možete gledati UŽIVO na našem portalu i u snimci na Novoj TV.

Vlado Boban najavljuje UFC 230

UFC za vikend u noći sa subote na nedjelju donosi novi spektakl koji predvode Daniel Cormier i Derrick Lewis. Osim bitke za titulu prvaka u teškoj kategoriji, čeka nas itekako zanimljiv ostatak programa, koji možete gledati UŽIVO na GOL.hr-u u nedjelju od 3:00 sata ujutro, te istog dana u snimci na Novoj TV u večernjem terminu.

Cormier veliki favorit, ali ima razloga za brigu

Daniel Cormier, nažalost, ne brani titulu protiv Stipe Miočića kako smo se nadali da hoće. Umjesto njega tu je čovjek kojeg valjda nitko nije očekivao u prilici za naslov - Derrick Lewis.

Daniel Cormier je definitivno jedan od najvećih boraca svih vremena. Dokazao je to nokautom protiv Miočića, čime je u teškoj kategoriji zaokružio svoj omjer na čistih 13-0 u karijeri. Inače, ukupno ima 21 pobjedu, sve protiv velikana i samo jedan poraz od Jona Jonesa. I na kladionicama je definitivno favorit protiv "Crne zvijeri".

Lewis je dugo i opasno živio protiv Volkova, no izvukla ga je strahovita nokauterska moć koju posjeduje u svojoj desnici. Kao i Cormier, ima 21 pobjedu, no čak njih 18 je došlo nokautima. Ima desetak kilograma više, a njegova kondicija nije na razini Cormiera.

Bivši prvak Weidman protiv Souze

Osim njih dvojice u oktogonu ćemo gledati čak četiri dvoboja u srednjoj kategoriji. Definitivno najatraktivniji par je Chris Weidman i Ronaldo Souza.

Chris Weidman je postao senzacionalni osvajač UFC pojasa, prekinuvši vladavinu brazilskog pauka Andersona Silve prije pet godina. Imao je tri uspješne obrane naslova, a titulu mu je uzeo Lucke Rockhold, s kojim se trebao boriti ovog vikenda, no umjesto ozlijeđenog Rockholda je uskočio Ronaldo Souza. U fizičkim gabaritima velika prednost Weidmana je njegov raspon ruku koji je čak 18 centimetara duži.

Brazilac Souza jedan je od najvećih parteraša svih vremena i već godinama je u vrhu srednje kategorije, no nikako na vrhu. Upisao je 25 pobjeda u karijeri, čak 14 polugama. Bivši je prvak Strikeforcea i čak 8 puta svjetski prvak u Jiu Jitsi.

Jared Cannonier nakon dva poraza traži pobjedu protiv Davida Brancha jer u suprotnom možda dobiva izlazna vrata iz UFC-a. Na programu su još: Karl Robertson i Jack Marshman, te Derek Brunson i Israel Adesanya.

"Moćni miš" napustio UFC, stigao Askren

Za kraj spomenimo i veliki trade između UFC i ONE organizacija. Radi se o Demetriousu Johnsonu, dugogodišnjem vladaru kategorije do 57 kilograma. On je najuspješniji borac u UFC povijesti kada gledamo obrane naslova, ima ih čak 11, a tu dominaciju je prekinuo Henry Cejudo. Moćni miš, kako mu je nadimak, potpisao je za poznatu azijsku ONE Championship promociju nakon 7 godina u UFC-u.

A iz te promocije u UFC je došlo jedno od najvećih imena do jučer izvan UFC-a. Radi se o Benu Askrenu, 34-godišnjaku koji je nastupio kao hrvač na Olimpijskim igrama i osim u ONE Championshipu, već je bio prvak i u Bellatoru. Ima 18 pobjeda iz sebe, nema poraza i mnogi ga već sada vide kao pretendenta na titulu u velteru koja vapi za konkurencijom Tyrooneu Woodleyju. Njih dvojica su, doduše, veliki prijatelji i Askren je već apostrofirao da se nema namjeru boriti protiv njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider