FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uskoro nova obrana?

Daniel Cormier pobijedio bezopasnu Crnu zvijer ''gušenjem'' i obranio titulu UFC prvaka!

Daniel Cormier obranio je titulu UFC prvaka u teškoj kategoriju gušenjem Derricka Lewisa u 2. rundi.

Galerija UFC 230 (Foto: GOL.hr) Daniel Cormier guši Derricka Lewisa

U glavnoj borbi večeri Daniel Cormier obranio je titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji nakon što je u 2. rundi ugušio izazivača Derricka Lewisa.

Cormier nekoliko klasa iznad

Kao što se i pretpostavljalo, Lewis nije imao šansi protiv dvostrukog UFC prvaka Daniela Cormiera. Iako je solidno krenuo u obje runde, Cormier je ubrzo poslao Crnu zvijer na pod i tamo ga u prvoj rundi mrcvario, a potom u drugoj brzo i jednostavno ugušio.

Lewis se, nažalost, pokazao kao nedostojan izazivač, koji je ipak sretno došao u priliku da osvoji titulu iznenađujućim preokretom protiv Aleksandra Volkova prije samo četiri tjedna. Rus je vodio i to debelo na bodove, ali je jedan direkt prošao ruski gard i priči je bio kraj.

Da stvar bude gora, Cormier će iduću obranu naslova imati protiv kečerske zvijezde Brocka Lesnara i to tek nakon što ovaj prođe sve doping testove, zbog kojih je izgubio u posljednjem meču u UFC-u 2016. godine.

Dakle, Stipe Miočić i dalje neće imati priliku vratiti naslov koji mu je Cormier oduzeo minulog ljeta, a Danielu će i druga obrana naslova biti vrlo jednostavna, možda čak i jednostavnija od ove protiv Lewisa.

Brutalan nokaut pa sportski potez za svaku pohvalu

Brutalan nokaut isporučio je Ronaldo Souza u sunaslovnoj borbi večeri. On je na početku 3. runde nokautirao domaćeg favorita i bivšeg prvaka Chrisa Weidmana.

Souza je iznenadio favoriziranog Weidmena krošeom na početku 3. runde, a onda se istaknuo sportskim potezom kojim je osvojio MMA fanove.

Vidjevši da je njegov suparnik potpuno "izgubljen" nakon snažnog krošea s kojim ga je "posložio" na pod, Souza je odmah stao i nije nastavio udarati Weidmana na podu. Sudac to nije prepoznao, iako ga je Brazilac upozorio da je Amerikanac u teškom nokdaunu.

Weidman se nekako instiktivno trznuo, primio jednu nogu Souze, nakon čega je Souza uputio još dva udarca. Weidman se držao za njegovu nogu i tek je nakon nekoliko sekundi sudac shvatio da Amerikanac nije priseban, te je prekinuo borbu.

Souza ga je odmah upozorio da mora prepoznati ovakve stvari, jer mogu biti pogubne za borce.

Nakon poraza od Gasteluma, Souza se vratio na pobjedničke staze ovom velikom pobjedom, ali i fantastičnim fair-play potezom!

U srednjoj kategoriji debitirao je Jared Cannonier, koji je tehničkim nokautom u 2. rundi slavio protiv Davida Brancha. Cannonier je prekinuo niz od dva uzastopna poraza i sjajnom kombinacijom na početku druge runde slavio protiv 37-godišnjeg Brancha.

Adesanya oduševio MMA fanove

Na otvaranju glavnog programa Israel Adesanya pokazao je zašto ga smatraju jednim od najatraktivnijih boraca današnjice. Iako je mu je ovo bila tek četvrta borba u UFC-u, Adesanya je ponovno pokazao veliko samopouzdanje i još veći talent protiv Dereka Brunsona.

Nakon izjednačene prve runde Adesanya je 30-ak sekundi prije kraja iste krenuo u napad kombinacijama ručnih i nožnih tehnika i svega devet sekundi prije kraja natjerao suca da prekine dvoboj. Kada je njegova profesionalna karijera u pitanju, Adesanya je i dalje na savršenih 15-0!

Podsjetimo, prvak srednje kategorije je Robert Whittaker, a Israel Adesanya će nakon ove pobjede poprilično napredovati u odnosu na devetu poziciju uoči dvoboja. Brunson je bio šesti na ljestvici izazivača, a nakon ovako uvjerljivog poraza će možda i ispasti iz Topa 10. 

Snimku UFC-a 230 možete gledati na Novoj TV u nedjeljnom večernjem terminu iza 22:30.

UFC 230, glavni program:

* Daniel Cormier pobijedio Derricka Lewis (gušenje, 2. runda)

Ronaldo Souza pobijedio Chrisa Weidmana (nokaut, 3. runda)

Jared Cannonier pobijedio Davida Brancha (tehnički nokaut, 2. runda)

Karl Roberson pobijedio Jacka Marshmana (jednoglasna sudačka odluka)

Israel Adesanya pobijedio Dereka Brunsona (tehnički nokaut, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider