FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
neporažen i brutalan

Tko je povijesna prinova UFC-a koja će prodrmati roster: Spektakl odmah u debiju!

U MMA-u se prije samo nekoliko dana dogodila povijesna razmjena boraca.

Ben Askren (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prije svega nekoliko dana dogodio se povijesni trenutak u MMA svijetu. Organizacije UFC i ONE napravile su razmjenu (trade) boraca u kojoj je legendarni Mighty Mouse Demetrious Johnson otišao u ONE, a u najpoznatiju MMA organizaciju stigao je Ben Askren.

Neporaženi hrvač, podsjeća na Habiba

I dok većina ljudi koji prate MMA znaju tko je Demetrious Johnson, većina ne zna tko je Askren. Riječ je o 34-godišnjem hrvaču, koji je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri! Ima 18 pobjeda od čega ih je šest završio nokautom, pet prekidom, a sedam ih je dobio sudačkom odlukom.

Amerikanac nadimka "Funky" dolazi u UFC iz mirovine koju je objavio nakon posljednje borbe odrađene u studenom lani. Askren je novi član UFC-a, iako nije u dobrim odnosima s predsjednikom Danom Whiteom. Naime, on ga je 2012. godine nazvao najdosadnijim borcem u povijesti MMA-a uz komentar:

"Ako vam ne pomognu tablete za spavanje, borba Ben Askrena hoće. Najdosadniji borac ikad. Radije bih gledao muhe kako se je..", napisao je prije šest godina Dana White.

Nakon što je postao novi član UFC-ove obitelji, White je popratio Askrena na Instagramu, što Funky nije propustio sarkatično iskomentirati:

"Nisam baš na "ti" s Instagramom, pa trebam potvrdu ovoga što vidim", napisao je Askren uz dokaz da ga je Dana White počeo pratiti na Instagramu.

U debiju ga čeka velika borba

Američki borac je potpuna suprotnost od dosadnog. Iako je hrvač koji znaju biti dosadnjikavi, Askren je starija, po mnogima i brutalnija, kopija aktualne zvijezde UFC-a - Habiba Nurmagomedova. Također nabacuje svoje suparnike po kavezu i kada ih obori razbija ih od batina "ground and poundom".

White je obećao da će se već u prvoj borbi ogledati s nekim Top 5 borcem.

"Još ne znam, ali radimo na tome. Bit će definitivno netko iz Topa 5. Borit će se u velteru, neporažen je borac i prvak organizacije ONE. Jako smo uzbuđeni", rekao je za TMZ Sports predsjednik UFC-a.

Ako je za vjerovati Whiteu, njegov debi trebao bi biti protiv Darrena Tilla, Rafaela Dos Anjosa, Stephena Thompsona ili Robbieja Lawlera. Spominje se čak i Georges St-Pierre, koji se tek treba vratiti u oktogon nakon što je prije godine dana slavio protiv prvaka Michaela Bispinga u borbi za prvaka u srednjoj kategoriji.

Borba s bilo kojim od spomenutih boraca bit će pravi spektakl, a Askren bi trebao biti pravo osvježenje u UFC-ovom rosteru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider