FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bila bi to ludnica!

Ferguson i Khabib već u prosincu uz još dvije borbe za naslov UFC prvaka?!

Tony Ferguson i Khabib Nurmagomedov trebali bi se ogledati u borbi za naslov UFC prvaka 15. prosinca u Las Vegasu.

Galerija Tony Ferguson (Foto: AFP)

UFC 242 je iza nas. Khabib Nurmagomedov obranio je, odnosno ujedinio pojasove UFC prvaka lake kategorije nakon što je još jednom na svoj karakterističan način "ugušio" suparnika, u ovom slučaju Dustina Poiriera, te nastavio svoj savršeni pobjednički niz (28-0).

Već se zna što je iduće za njega, a samo je pitanje kada? Tony Ferguson gostovao je u MMA emisiji Ariela Helwanija, te mu otkrio svoje dojmove o Khabibovoj posljednjoj pobjedi, kao i o tome kada bi se njih dvojica konačno trebala naći u oktogonu.

Dana White i Conor McGregor (Foto: AFP) Predsjednik UFC-a najavio novi "cirkus": "Revanš Khabiba i McGregora ima puno smisla" divider

Dana White već je izjavio da je idući u redu za pokušaj rušenje Dagestanca Tony Ferguson. Datum bi trebao biti 15. prosinca, a mjesto radnje Las Vegas, točnije T-Mobile Arena.

"Da sam ja šef, odradili bi to sra... u prosincu. Znate što? Reći ću to sa sigurnošću. Odradit ćemo to sra... u prosincu! Neka Khabib jede svoje hamburgere sa sirom i sva ostala sranja. Ali nadam se da se neće udebljati previše. Navalit ću na njega kao dijete na čokoloadu. Imam nova sra... koja ću pokazati svojim fanovima. Jako sam uzbuđen", rekao je Ferguson, koji nije bio impresioniran Dagestančevom izvedbom protiv Poiriera.

Conor McGregor (Foto: AFP) McGregor traži revanš s Khabibom u Moskvi, dobio je brutalan odgovor divider

"Bio je lijen i jednodimenzionalan. Nemam ništa protiv njega, obojica su odradila sjajan tjedan uoči meča. Znam da je tu bilo prisutno i puno nervoze i svega ostaloga. Khabib je odradio posao, očito je pobijedio, stisnuo je Dustina, a Dustin nije imao odgovor na taj pritisak. Svaka čast Khabibu za pobjedu, ali kao što sam rekao, izgledalo je lijeno. Ja sam se za njega pripremio već nekoliko puta. Dobar je borac, ali ja znam kako slomiti tu kozu", rekao je samouvjereno Ferguson i nastavio.

"Ja sam drukčiji tip borca, bacam mnogo serija udaraca. Bacam noge, ruke, koljena i laktove. Kada vidim da netko nekoga gura uz žicu i ne radi previše, te se ponaša kao nekakva mokra deka, tako kažemo u jiu-jitsuu, samo legne na tebe i radi jak pritisak. Zanimljivo je kako se on bori, ali za mene to je dosadno. To je lijeno", smatra Tony i vjeruje da Khabib ima jako puno rupa u svojem stilu borbe.

Khabib guši Poiriera (Foto: Screenshot) UFC 242: Khabib Nurmagomedov "ugušio" Poiriera i ujedinio pojaseve prvaka! divider

"Vidim jako mnogo rupa kod Khabiba. Ali iza sebe ima jako dobar tim i oni znaju s čim se nose. Siguran sam da su i oni to shvatili i da će pokušati popraviti te rupe. Dustin je bio sjajan tijekom čitavog tjedna. Vjerojatno je to sve bio kulturni šok za njega. Za obojicu zapravo. Smatram da ćemo u idućem meču vidjeti možda i najboljeg Khabiba do sada jer će u međuvremenu popraviti sve te nedostatke."

Za UFC 245 već je dogovorena ženska borba za naslov u bantamu. Amanda Nunes branit će naslov protiv Germaine de Randamie, a prema špekulacijama iz MMA krugova, UFC planira još jednu borbu za naslov na tom eventu, odnosno treću!

U njoj bismo trebali vidjeti okršaj Maxa Hollowayja i prvog izazivača na UFC ljestvici perolakih boraca - Australca Alexandera Volkanovskog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider