FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakva dominacija

UFC 242: Khabib Nurmagomedov "ugušio" Poiriera i ujedinio pojaseve prvaka!

Khabib Nurmagomedov ujedinio je pojaseve UFC-ove lake kategorije nakon još jedne uvjerljive pobjede.

Galerija Khabib Nurmagomedov (Foto: afp) Khabib Nurmagomedov (Foto: AFP) Poirier s pojasom prvaka (Foto: AFP) +4 Dustin Poirier i njegova supruga

Khabib Nurmagomedov pobijedio je Dustina Poiriera i ujedinio pojaseve UFC prvaka u lakoj kategoriji! Khabib je, kao i u posljednjoj borbi protiv Conora McGregora, ugušio suparnika nakon što ga je izdominirao pune dvije i pol runde.

Strašnu prvu rundu odradio je Khabib Nurmagomedov. Čekao je gotovo dvije minute na trenutak kada će krenuti u rušenje, no kada je krenuo - nije stajao. Iduće tri minute mrcvario je Poiriera na tlu, te ground and poundom skoro završio borbu na samom kraju.

Otvaranje druge runde gotovo je donijelo nokaut, ali u korist američkog borca. Sjajno je pogodio Khabiba desnim krošeom i imao ga uzdrmanog nekoliko trenutaka, no nije ga uspio završiti.

Samo minutu kasnije Dagestanac se oporavio, oborio Poiriera na tlo i ponovno je krenulo mrcvarenje Khabiba.

Poirier je krenuo agresivno i u treću rundu, u jednom je trenutku imao Khabibovu glavu i pokušao ga ugušiti, no Dagestanac se izvukao i okrenuo situaciju u svoju stranu. Uzeo mu je leđa, zagurao ruku ispod vrata i Poirier je nedugo nakon toga tapkao.

Bila je to 28. pobjeda Nurmagomedova u isto toliko profesionalnih mečeva, dok je Poirier upisao šesti poraz u karijeri. 

U sunaslovnoj borbi dobili su kontroverznu pobjedu Paula Feldera u meču protiv Edsona Barboze. Slavio je podijeljenom sudačkom odlukom, a sudac koji mu je donio pobjedu dao je sve tri runde na njegovu stranu, iako je Barboza imao više udaraca i dominacije u dvije od tri runde...

Posljednja, treća runda otišla je u potpunosti na Felderovu stranu, no teško da je netko vjerovao da će Amerikanac slaviti podijeljenom sudačkom odlukom. 

U svakom slučaju na kraju je pohvalio svog suparnika koji je odmah napustio kavez, razočaran takvom odlukom, te je potom prozvao petoricu boraca iz samog vrha lake kategorije. 

"Briga me tko je. Dođite da dobijete batina. Ovdje sam da bih se borio s najboljima", rekao je Felder nakon pobjede. 

A Islam Mahačev je nasljednik aktualnog prvaka u lakoj kategoriji Khabiba. On je u 19. borbi svoje karijere slavio po 18. put. Njegova nova žrtva bio je Davi Ramos, koji je poražen jednoglasnom sudačkom odlukom.  

Mahačev je sličan borac Khabibu, o kojem i sam Nurmagomedov priča jako lijepo. Khabib je najavio da u sebi ima još dvije do tri borbe, te da se nakon toga povlači iz sporta i mjesto prepušta svom nasljedniku - Mahačevu. 

Mladić iz Dagestana trenutno ima 27 godina i za godinu do dvije bit će na samom vrhuncu svoje karijere, spreman za preuzimanje samog trona.

Sjajni američki teškaš Curtis Blaydes upisao je veliku pobjedu protiv Šamila Abdurakimova. Amerikanac je nokautirao Rusa sredinom druge runde, nakon što ga je prethodnu rundu i pol uništavao. 

Svaki put bi ga rušio i mrcvario na tlu. Rus je jedva preživio prvu rundu, spasilo ga je zvono za kraj, no u drugoj mu nije bilo spasa.

Blaydes je ovom pobjedom nastavio povratak prema samom vrhu teškaške divizije, nakon što je njegov uspon doživio neočekivani pad porazom od Francisa Ngannoua u studenom prošle godine. Blaydes je neočekivano poražen nakon samo 45 sekundi tehničkim nokautom.

Amerikanca mnogi vide kao budućeg prvaka teške kategorije, a UFC mu možda i ponudi borbu za naslov, koji je ponovno u vlasništu našeg Stipe Miočića. Podsjetimo, on je prošlog mjeseca uzvratio Danielu Cormieru za poraz od lani, te nokautom u četvrtoj rundi vratio pojas prvaka.  

Na uvodu u glavni program sjajnu su borbu odradili Carlos Diego Ferreira i Mairbek Taisumov. Obojica su pružila svoj maksimum, a na kraju je Brazilac upisao pobjedu nakon jednoglasne sudačke odluke. 

Taisumov je dobio prvu rundu, no na kraju iste je djelovao vrlo ispuhano. U iduće dvije je Ferreira to znao iskoristiti, te je marljivo radio i zaradio petu uzastopnu pobjedu.

Glavni program UFC 242:

Khabib Nurmagomedov pobijedio Dustina Poiriera (gušenje, 3. runda)

Paul Felder pobijedio Edsona Barbozu (podijeljena sudačka odluka)

Islam Mahačhev pobijedio Davija Ramosa (jednoglasna sudačka odluka)

Curtis Blaydes pobijedio Šamila Abdurakimova (tehnički nokaut, 2. runda)

Carlos Diego Ferreira pobijedio Mairbeka Taisumova (jednoglasna sudačka odluka)

Mairbek Taisumov - Carlos Diego Ferreira

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider