FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nitko to nije probao

"Masakrirao" posljednjih sedam suparnika, trener otkrio recept za rušenje nepobjedivnog Khabiba

Ako prokletstvo postoji, onda ga je netko bacio na ugovaranje borbe između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona.

Tony Ferguson udara Pettisa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jiu-jitsu trener Tonyja Fergusona Eddie Bravo gostovao je u podcastu Moa Hosanija, gdje je progovorio o meču protiv UFC prvaka Khabiba Nurmagomedova, koji svaki MMA fan želi vidjeti. No pregovori i dalje nisu završeni, borba i dalje nije objavljena, a samim time postoji i bojazan da se nikada neće ni dogoditi.

Nokaut Dominicka Reyesa Jon Jones ima legitimnog izazivača: Neporaženi Reyes munjevito nokautirao bivšeg prvaka divider

"Ne znam hoće li se borba dogoditi, no plan je da ga pobijedimo. Svi bježe od Khabiba u parteru. Gmižu prema ogradi i pokušavaju ustati. Tony to neće napraviti, Tony će ga napasti. Napast će ga s pokušajem da ga uguši i napast će ga laktovima. Neće pokušati ustati. Nastojat će da se borba odvija na nogama i pokušat će se obraniti od pokušaja rušenja", objasnio je njegov trener Eddie Bravo.

OTKRIVAMO KHABIBOVE TRIKOVE U BORBI

"Tony je tip borca koji konstantno traži način da nekog završi d'Arce gušenjem. Kada se borite protiv takvog borca, koji konstantno traži d'Arce bilo u stojećem položaju, bilo na tlu, bilo u tranziciji, onda je to jedna sasvim nova razina. Tony je takav. On će to pokušati napraviti Khabibu dok ga ovaj pokušava srušiti na tlo. Morat će paziti na sva ta sranja. Tony će baciti sve na njega. Ne znam hoće li upaliti jer je Khabib jako dobar, ali plan je da ga ugušimo i slavimo prekidom", smatra Bravo te obećava.

"Bit će to drukčija borba od svih koje ste do sada vidjeli s Khabibom. Nećete vidjeti Tonyja koji se pokušava dovući do ograde i podići na noge dok ga Khabib jaše. Bit će to nešto sasvim drugo."

UFC specijal Nove TV UFC Specijal: Pogledajte analize borbi, otkrivamo sve one Khabibove trikove koje mnogi ne vide divider

U tijeku su pregovori, a posljednji koji je odbio uvjete bio je Tony Ferguson. Podsjetimo, predsjednik UFC-a Dana White najavio je da je Ferguson idući u redu za Khabiba, ali nije otkrio kada će se borba održati. Prema posljednjim informacijama, Khabibova je želja da se borba organizira u Moskvi.

"Mislim da je u pitanju samo novac, odnosno njegova raspodjela", zaključio je Eddie Bravo.

Posljednjih sedam boraca protiv kojih se Tony Ferguson borio doslovno im je promijenio lice u tom dvoboju. Možda ni u Khabibovu kampu nisu sigurni žele li riskirati nepobjedivi status svoje zvijezde jer je Tony Ferguson od svih boraca najveća opasnost za čudesnog Dagestanca.

Julia Goerges (Foto: AFP) Seksistička izjava na račun lijepe Njemice: "Kao da igraš protiv Karlovića s velikim sisama" divider

UFC je čak četiri puta pokušao dogovoriti borbu Khabiba i Fergusona, no svaki se borac po dva puta "izvukao" iz meča zbog ozljede/bolesti. Prvi je to napravio Khabib 2015. godine kada je samo tajanstveno objasnio da se radi o ozljedi, bez objašnjenja kakvoj. U travnju 2016. godine ponovno je bila zakazana borba, koju je otkazao Ferguson zbog upale pluća.

Treći pokušaj bio je zakazan za ožujak 2017. godine, no Khabib je pri procesu skidanja kilograma završio u bolnici i nije se mogao boriti. Ponovno godinu dana kasnije sve je bilo spremno za veliki okršaj, no samo dan ranije Ferguson je završio u bolnici nakon što je potrgao ligamente koljena zapevši za kabel dok se penjao na pozornicu radi medijskih aktivnosti.

Ako prokletstvo postoji, onda je ono sigurno bačeno na uparivanje ove dvojice boraca.

Manchester City (Foto: AFP) Veliko istraživanje otkriva: Vodeće momčadi najboljih liga Europe nemaju i najveći posjed lopte divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider