FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nedodirljivi vladar lovi rekord

Sve je spremno za novi UFC, Jon Jones u glavnoj ulozi: Pogledajte što nas sve čeka

Od dva sudara teškaša, pa do djevojaka u kategoriji do 57 kilograma - gledat ćemo ukupno pet mečeva

Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr)

Svi borci glavnog programa sutrašnjeg UFC-a u Houstonu, koji predvodi veliki Jon Jones, prošli su vaganje.

Od dva sudara teškaša, pa do djevojaka u kategoriji do 57 kilograma. Gledat ćemo ukupno pet mečeva, među kojima dva za naslov prvaka. Glavna borba večeri bit će novi pokušaj rušenja nedodirljivog vladara poluteške kategorije.

Jon Jones udara Reyesa VIDEO Jones obranio titulu UFC prvaka po 14. put i ušao u povijest: Reyes imao pobjedu na dlanu, ali nije bilo dovoljno divider

Novi izazivač Jona Jonesa je Dominick Reyes. Iako taj sjajni američki udarač još nema nijedan poraz u karijeri, protiv Jonesa će biti autsajder: kladionice mu daju oko 20 posto izgleda.

I prvak i izazivač visoki su 193 centimetra, ali Jones dominira svojim notornim rasponom ruku: 215 prema 196 centimetara - gotovo 20 centimetara razlike. Ako Jones sutra pobijedi, postat će novi rekorder: prestići će Georgesa St-Pierrea po pobjedama u borbama za naslov prvaka.

U drugoj borbi za titulu sudarit će se djevojke u kategoriji muha. Peruanka rodom iz Kirgistana Valentina Ševčenko brani naslov, a izaziva je Amerikanka Katlyn Chookagian.

Iako izazivačica ima prednost i u visini i u rasponu ruku (deset, odnosno četiri centimetra), prvakinja je velika favoritkinja: čak 90 prema deset posto! Ševčenko je u ovoj kategoriji zasad nepobjediva, a jedine neuzvraćene poraze pretrpjela je od Amande Nunes u kategoriji iznad.

gol expired Amerikanci sprdaju rukomet: Tvrde da bi LeBron i društvo sve zgazili, odgovorili im Dončić i Karabatić divider

I dok u borbama za naslov imamo jasnog favorita i autsajdera, u ostala tri meča vlada velika neizvjesnost. Među njima, gledat ćemo najboljeg bosansko-hercegovačkog borca, Mirsada Bektića.

On u UFC-u ima omjer 6-2, a sad ga čeka još jedan iz vrha kategorije pero, Amerikanac Dan Ige. Tu su i još dva meča teškaša: bivši izazivač Derrick Lewis protiv albanskog Šveđanina Ilira Latifija, te sudar nokautera: Amerikanca Juana Adamsa i Australca Justina Tafe.

Sve možete gledati izravno, u noći sa subote na nedjelju, u 4 sata na portalu GOL.hr, te u nedjelju navečer u 22 i 25, na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider