Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ćiro smatra da će uspjeti

Tko je peti Hrvat na klupi Irana? Javio se za Dnevnik Nove TV: "Ovo je kruna moje karijere"

Životni put odveo ga je daleko od Hrvatske, a sada je dočekao krunu svog rada.

Iranci vole Hrvate. Dokaz tome je najnovija vijest koja stiže iz Teherana - novi izbornik iranske reprezentacije postao je Dragan Skočić, 51-godišnji Riječanin koji je na klupi zamijenio Belgijca Marca Wilmotsa.

Skočić je trenersku započeo prije 15 godina u svojoj Rijeci, a potom je radio u Sloveniji, Kuvajtu, Saudijskoj Arabiji te Iranu gdje je vodio četiri različita kluba. Osvajao je hrvatski Kup s Rijekom te slovenski kup s ljubljanskim Interblockom. Za Skočića je ovo kruna dosadašnje karijere.

"Sigurno da je, izbornička funkcija, mislim da sam sazrio kao trener, imao sam svakako zapažene rezultate, i u Hrvatskoj, i u Sloveniji, i u Saudijskoj Arabiji. Bilo je tu finala Kupova, ovo je nešto novo, mislim da je to razina iznad, ja sam očekivao to i radio sam za to. Tako da sam zadovoljan da je to konačno došlo."

Ćiro: "Prvu utakmicu na iranskoj klupi gledalo je 110 tisuća ljudi na stadionu i još 30 tisuća vani"

Iran je 33. reprezentacija svijeta, pet puta nastupio je na Svjetskim prvenstvima, a u tri navrata bio prvak Azije. Glavna zvijezda je napadač Azmun, član ruskog Zenita.

gol expired Amerikanci sprdaju rukomet: Tvrde da bi LeBron i društvo sve zgazili, odgovorili im Dončić i Karabatić divider

Dragan Skočić je peti Hrvat u ulozi izbornika Irana, nakon Stanka Poklepovića, Tomislava Ivića, Miroslava Blaževića i Branka Ivankovića. Legenda kaže da je prvu Ćirinu utakmicu na iranskoj klupi na stadionu gledalo 110 tisuća ljudi...

"I 30 tisuća vani koji nisu mogli ući. Ja uistinu imam jednu divnu uspomenu na Iran", rekao je.

"Ja sam imao takav odnos s tim navijačima, da sam otišao iz jednog jedinog razloga: ekscesivna ljubav je gora od mržnje. Oni su mene tako voljeli, većina me njih ljubila u usta, tako da sam shvatio da moram otići. I rekao sam Ivankoviću, ti sad nastavi ovo, jer ja ne mogu izdržati."

"Njihov imperativ je i moj imperativ. Ja sam optimist"

Svjestan velikih očekivanja iranske javnosti je i sam Skočić. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo doživjeli su dva uzastopna poraza pa je svaka iduća utakmica izuzetno bitna.

Jon Jones udara Reyesa VIDEO Jones obranio titulu UFC prvaka po 14. put i ušao u povijest: Reyes imao pobjedu na dlanu, ali nije bilo dovoljno divider

"Njihov imperativ postoji, a to je i moj imperativ. Imamo dvije utakmice s Hong Kongom i Kambodžom, ne bi trebalo biti problema, a poslije su dvije utakmice s Bahreinom i Irakom, na našem stadionu. Mislim da pred prepunim stadionom, 100 tisuća ljudi, možemo napraviti rezultat i proći to. Ja sam optimist."

A trener svih trenera ne sumnja u uspjeh još jednog Hrvata u Iranu.

"Siguran sam da će napraviti rezultat, jer njegov put je bio onaj najteži put. Nije imao privilegiju da trenira jedan veliki klub. Preko malih klubova Iranci su prepoznali u njemu da vodi njihovu reprezentaciju."

Dragan Skočić debitirat će kao izbornik Irana krajem idućeg mjeseca protiv Hong Konga, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider