Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno mu bilo!

Hrvat preuzeo reprezentaciju koja je na Svjetskom prvenstvu pokupila puno simpatija

Iran se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine C drugog kruga kvalifikacija sa šest osvojenih bodova iz četiri nastupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni stručnjak Dragan Skočić (51) imenovan je novim izbornikom Irana, objavio je tamošnji nogometni savez.

Skočić je na klupi Irana zamijenio Belgijanca Marca Wilmotsa koji je napustio tu dužnost nakon dva uzastopna poraza u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Bahreina (0:1) i Iraka (1:2).

Prema iranskoj državnoj novinskoj agenciji IRNA-i, Skočić je s Iranskim nogometnim savezom dogovorio suradnju do završetka drugog kruga kvalifikacija za SP 2022., odnosno do lipnja ove godine.

Iran se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine C drugog kruga kvalifikacija sa šest osvojenih bodova iz četiri nastupa. Na vrhu je Irak sa 11 bodova iz pet dvoboja, drugi je Bahrein s devet bodova iz također pet nastupa, a u skupini su još Hong Kong s pet bodova i Kambodža s jednim bodom, a obje su te reprezentacije također odigrale po pet susreta. Plasman u treći krug kvalifikacija izborit će pobjednici svih osam skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Skočić u Iranu radi od 2013. godine te je vodio četiri kluba, Malavan, Foolad, Knooneh be Knooneh i Sanat Naft.

Inače, Iran je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zabilježio dobar nastup. Premda su ispali u skupini, itekako su namučili favorizirane Španjolsku i Portugal, a pobijedili su Maroko. Ukupno su osvojili četiri boda i završili na trećem mjestu, ali definitivno su ugodno iznenadili i pružili veliki otpor Furiji, a naročito aktualnom prvaku Europe protiv kojeg su remizirali.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider