UFC prvak Stipe Miočić bio je također u New Yorku za vrijeme održavanja spektakularnog eventa na kojem smo dobili "baddest motherfuckera" u svijetu slobodne borbe - Jorgea Masvidala. No nije bio u kultnom Madison Square Gardenu, već se odazvao pozivu Zajednice Hrvata u New Yorku.

Organizatorica Ane Strazicic Rodriguez bila je oduševljena njegovim odazivom te je iskoristila priliku da najuspješnijeg teškaša u UFC-ovoj povijesti pozove da bude poseban gost na Hrvatskim svjetskim igrama (Croatian World Games), koje će se 2020. godine održati u Zagrebu.

FOTOGRAFIJE STIPE MIOČIĆA NA DRUŽENJU S HRVATIMA U NEW YORKU

Kao predstavnica otoka Mljeta, uručila je našem prvaku i ulaznice za nacionalni park te ga pozvala da zajedno sa svojom obitelji posjeti Dubrovnik i okolna mjesta. Stipe je, govori Ane, bio dirnut tom gestom.

"Njegova ljubav prema Hrvatskoj nas je impresionirala. Rekao nam je da je jako ponosan na svoje hrvatske korijene i da jedva čeka kada će ponovno posjetiti Hrvatsku kako bi uživao u njezinim ljepotama", rekla je Ane.

Miočić je u kolovozu vratio pojas UFC prvaka od Daniela Cormiera nokautiravši ga u četvrtoj rundi.

"Imam dvije tetovaže. Jedna je hrvatski grb, a druga je obiteljski grb. Jako sam ponosan na svoje hrvatske korijene. Svaki put kada hodam prema oktogonu i vidim hrvatsku zastavu naježim se", priznao je Miočić.

Još se uvijek čeka datum kada će Stipe Miočić i Daniel Cormier po treći put u oktogon na konačni obračun za titulu najopakijeg čovjeka na planeti.