UFC 244 u New Yorku nije završio na način na koji smo se nadali da hoće. Jorge Masvidal postao je "baddest motherfucker in the game" (najopakija faca u MMA-u), ali tek nakon što je doktor zaustavio Natea Diaza da započne četvrtu rundu.

Posjekotine iznad i ispod oka bile su jednostavno prevelike i preduboke da bi ga izložio novim batinama, koje je Masvidal pružao od prvog gonga.

Olakotna stvar u cijeloj priči jest to što je Masvidal dobio sigurno dvije, a možda i treću rundu, te nije izgledalo kao da bi Diaz mogao okrenuti situaciju. No opet, to je Diaz, koji u posljednje dvije runde izvlači ono najbolje iz sebe.

Razočarani su bili svi, a ponajviše sam Diaz.

"Moja je taktika tek počela funkcionirati, ali on je odradio svoj posao onako kako je trebao i treba mu na tome čestitati. Ali vraćam se po tvoju guzicu. Želim ovo ponoviti, odmah", rekao je Diaz odmah nakon meča u oktogonu.

Međutim, da je odluka bila prava, pokazali su šavovi na njegovu licu nakon odlaska u bolnicu. Fotografiju je objavio ESPN MMA.

Na presici Diaz nije bio raspoložen, te je unatoč pričama da će dobiti revanš protiv Masvidala bio prilično negativan.

"Ako si najopakija faca, zar ćeš prihvatiti takvu pobjedu? Volio bih još jednu borbu, to želim, to mi je plan. No već vidim da će doći do sranja. Znam kako to ide. Dajem svima revanš, stvaram imena tim ljudima. Ja sam odgovoran za svo ovo sranje. Revanš bi bio pošten. Doveo sam i predsjednika SAD-a, a on ne dolazi ni na borbe za pojas", kazao je Diaz.