FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uživo od 22.00 na gol.hr-u

Bahata zvijezda šokirala uoči UFC-spektakla u subotu, ima čak 12 kg previše: Ipak su nešto dogovorili

Paulo Costa neugodno je iznenadio UFC uoči borbe s Vettorijem ove subote po hrvatskom vremenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlo je više od godinu dana od posljednje borbe Paula Coste u UFC-u. Tada je imao priliku uzeti pojas prvaka srednje kategorije, ali je Israel Adesanya ipak pokazao zašto je vladar ove divizije nanijevši Brazilcu tehničkim nokautom prvi poraz u karijeri.

Godinu dana kasnije Costa ulazi u borbu s još jednim borcem koji je neuspješno pokušao skinuti s trona Adesanyju. Brazilac kao drugi na ljestvici srednje kategorije, Martin Vettori kao peti u glavnoj borbi UFC Fight Nighta koji uživo možete gledati na gol.hr-u u subotu od 22 sata.

No Costa, koji se u međuvremenu zbog sumnjivih razloga povlačio iz borbi protiv Whittakera i Cannonira, još jednom je neugodno iznenadio UFC-zajednicu. Tri dana uoči borbe s Talijanom pojavio se na press-konferenciji s nevjerojatnih 96 kilograma, čak 12 više od granice srednje kategorije.

12 kg ne može skinuti, ali ipak će biti borbe

Brazilac se, točnije, pojavio kao teškaš. Znamo kako većina boraca uoči borbe ima nekoliko kilograma više, no 12 kilograma Costa ne može skinuti.

''Ne bih uspio skinuti kilograme za srednju kategoriju. Ta kategorija više nije u igri za borbu i ne znam na kojoj ćemo se kilaži boriti. Meni to ne predstavlja problem, borba će se održati'', samouvjeren je bio Costa unatoč tome što je on ovdje ispao netko tko bi nakon svega trebao biti ponizan.

''Mislim da bi borba u poluteškoj kategoriji bila uzbudljivija.''

Vettori je bio očigledno razočaran ovim scenarijem, ali je pristao na to da se meč ipak održi. Njegov je tim očito zauzeo ipak čvršći gard pa je borba dogovorena u catchweightu na otprilike 88.5 kilograma. Tako Costa do vaganja u petak ipak mora smršavjeti više od sedam kilograma.

Vettori pristao na 88 kg

''Mislim da je ovaj pijan, jesi li popio?'', upitao je Vettori Costu u zajedničkom intervjuu za ESPN čudeći se bahatom stavu Brazilca, koji se ponašao kao da je svejedno s koliko će se kilograma boriti.

''Postoji jedna stvar u ovoj igri, a to je vaga, ne znam jesi li čuo za to'', čudio se Talijan.

Sjećamo se kako je bahati Brazilac nakon poraza od Adesanyje za debakl okrivio bocu vina koju je navodno popio večer uoči meča.

Borbu Coste i Vettorija možete gledati u večernjem terminu, u subotu od 22 sata kreće prijenos UFC Fight Nighta na gol.hr-u, a iza ponoći i na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider