FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte borbe

VIDEO Vettori i Costa na kraju se našli u poluteškoj kategoriji, Talijan slavio poslije udaračkog klasika u pet rundi

Umjesto u srednjoj kategoriji, Vettori i Costa na koncu su se borili u poluteškoj, a poslije pet rundi rata slavio je Talijan jednoglasnom sudačkom odlukom.

Glavni akteri UFC-ovog spektakla u Las Vegasu Marvin Vettori i Paulo Costa originalno su dogovorili borbu u srednjoj kategoriji, u međuvremenu promijenili odluku i dozvolili si koji kilogram više, a na kraju se našli u poluteškoj kategoriji.

Talijan je najvažniji dio posla odradio u uvodne tri runde, natjerao Costu prvi put u karijeri na svih 25 minuta pa preživio zadnje dvije i pametno sačuvao pobjedu te slavio jednoglasno na sudačkim karticama.

Marvin Vettori vs Paulo Costa Marvin Vettori vs Paulo Costa (Foto: Nova TV)

Brazilac, koji je inače poznat po tome da skida jako puno kilograma kako bi se spustio na 84 kilograma izgleda nije dobio puno time što nije morao skidati kilograme jer je već sredinom prve runde izgledao kako se muči s kondicijom. Vettori je to iskoristio i aktivnije ušao u borbu.

Pauza između dvije runde jako dobro je došla Costi jer je u na startu druge dionice borbe uspio uzdrmati Talijana high-kickom, međutim nije uspio kapitalizirati to nokautom. Vettori se nakratko oporavio, ali u jednoj izmjeni dobio je prstom u oko. Borba je nakratko prekinuta, a sudac je Costi oduzeo bod.

 

Treća runda bila je najizjednačenija, obojica su u jednom trenutku imali drugog na parteru u top poziciji, no nijedan nije uspio kapitalizirati povoljnu situaciju i Paolo Costa prvi put u karijeri našao se u „nepoznatom teritoriju“, naime još nikad nije proveo više od tri runde u ringu u karijeri…

Iako je djelovao iscrpljeno i dalje je prijetio Vettoriju, međutim do tog trenutka Talijan je imao solidnu bodovnu prednost i borio se nešto suzdržanije te čuvao. U zadnoj rundi Costa je krenuo na sve ili ništa, ispalio nekoliko opasnih direkata, ali nije učinio dovoljno da bi ugrozio pobjedu talijanskog borca.

Glenn se spasio sjajnom zadnjom rundom i izvukao neriješeno

U zagrijavanju za glavnu borbu večeri susreli su se Grant Dawson i Ricky Glenn, a njihov okršaj u lakoj kategoriji završio je neodlučenim ishodom. Dawson je izgledao bolje u uvodne dvije runde, u kojima je svog suparnika dominirao u parteru, međutim u trećoj je dobio malo svog lijeka od suparnika.

U trećoj je Glenn završio u gornjoj poziciji i zamalo završio svog suarnika. Na kraju runde čak je mislio da je pobijedio pokazujući prstom kako je njegov suparnik bez svijesti, međutim Dawson je uspio preživjeti i izvući neriješeno.
 

Rose Clark slavila četvrti put u šestoj borbi u UFC-u

Jessica Rose Clark poslije tri runde osigurala je svoju četvrtu pobjedu u šest mečeva u UFC-ovoj kategoriji bantam. Njezina posljednje žrtva bila je Joselyne Edwards, kojoj je ovo bio drugi poraz u trećoj borbi pod okriljem najpoznatije svjetske promocije slobodne borbe.

Pobjednica je uvjerljivo slavila na sve tri sudačke kartice i potvrdila kako je njezina suradnja s MMA legendom Danielom Cormierom, s kojim se spremala za ovu borbu, bila pun pogodak.

Pogledajte sudačku odluku borbe Clark - Edwards

Caceres u drugoj rundi ugušio Korejca

Alex Caceres je u svojoj 24 borbi u UFC-u čekao svoj trenutak protiv Korejca Seung Woo Choija do druge runde njihovog okršaja u perolakoj i dočekao svoju sedmu pobjedu polugom.

Njegov suparnik zamalo je diskvalificiran zbog ilegalnog udarca u glavu koljenom, ali sudac je ipak samo uzeo bod i dozvolio Caceresu da se sabere. Ovaj je to i učinio, sabrao se i u drugoj rundi dočekao svoj trenutak te ugušio suparnika RNC-om.

Caceres uzeo leđa Choiju pa ga ugušio

Trinaldo tijesno slavio poslije tri runde rata

Francisco Trinaldo uspio je dobiti suce poslije tri runde rata s Dwightom Grantom u velteru. Trinaldo je tijensno dobio prvu rundu, Grant je odgovorio u drugoj, a u trećoj rundi Francisco je učinio više i tijesno slavio podijeljenom sudačkom odlukom.

Obojica su po jedanput rušili svog suparnika, ali presudio je, izgleda, veći broj značajnih udaraca brazilskog borca. Brazilac se inače bori u lakoj kategoriji, ali kako je za ovaj meč uskočio kao zamjena pristao je na kategoriju više i pogodio.

Rumunj ekspresno završio Villanuevu

Glavni program nije mogao atraktivnije započeti. Rumunj Nick Negumereanu pobijedio je drugi put u dvije borbe u UFC-u, a druga žrtva bio mu je Ike Willanueva tehničkim nokautom u prvoj rundi njihove borbe u poluteškoj kategoriji.

Rumunnjski borac već poslije minute i kusur borbe pritisnu je svog suparnika uz oktogon pa ga srušio i zatim završio šakama u glavu na tlu. Villanueva se nije inteligentno branio i sudac je prekinuo borbu.

Negrumereanu ekspresno nokautirao Villanuevu

UFC Fight Night 196, glavni program

Marvin Vettori pobijedio Paula Costu - jednoglasna sudačka odluka

Grant Dawson vs. Rick Glenn - neriješeno

Jessica Rose Clark pobijedila Joselyne Edwards - jednoglasna sudačka odluka

Alex Caceres pobijedio Seung Woo Choija - gušenje u 2. rundi

Francisco Trinaldo pobijedio Dwighta Granta - podijeljena sudačka odluka

Nick Negumereanu pobijedio Ikea Villanuevu - tehnički nokaut u 1. rundi

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider