FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Što dalje za Filipa?

Nisu svi oduševljeni Hrgovićevom pobjedom: Hoće li ga opet zakinuti i ostaviti bez borbe za pojas?

Filip Hrgović je dominantnim nastupom došao do nove pobjede tehničkim nokuatom.

Galerija Filip Hrgović Filip Hrgović Filip Hrgović Filip Hrgović

Je li to sad napokon to? Je li konačno došlo vrijeme da Filip Hrgović dobije veliko ime, veliku borbu i ono o čemu svi govore, meč za pojas svjetskog prvaka prema IBF verziji?

Hrgović je tehničkim nokautom u 12. rundi slavio protiv dosad neporaženog australskog teškaša Demseyja McKeana. Bila je to jednosmjerna ulica od početka do kraja i dominantna predstava Hrgovića kakva se i očekivala.

Filip je bio spreman za svih 12 rundi, a njegov je trener potvrdio kako je u svlačionici nakon meča rekao kako bi mogao slobodno boksati još pokoju rundu. Hrgović je na kraju ipak došao do prekida, u posljednjoj rundi, a to je definitivno bolje od nove pobjede sudačkom odlukom.

McKean i sudac su sve živcirali

Australac McKean i sudac su nas poprilično naživcirali zbog konstantnog grljenja od strane jednog te nedostatka reakcije i javne opomene od strane drugog. Filip je s druge strane udarao i udarao, no za neke očito ne dovoljno dobro.

''Filip Hrgović zaustavio Demseyja McKeana u 12. rundi, ali nije impresionirao'', naslov je uglednog boksačkog portala Boxing Scene.

Filip Hrgović Filip Hrgović vratio se u Top 10 BoxRecove ljestvice najboljih na svijetu divider

Ugledni portal nije impresioniran Hrginim nastupom

Novinar Declan Taylor u izvještaju spominje i udarce u stražnji dio glave nakon kojih je okončan meč, a na njih su se žalili i ljudi iz McKeanovog tima te dio fanova na društvenim mrežama. No koliko se Australac vješao po Hrgi, bolje nije ni zaslužio, a i čini se kako su udarci bili čisti.

Treba reći kako Boxing Scene nije baš bio naklonjen hrvatskom teškašu ni nakon pobjede protiv Zhileija Zhanga kada se odluka sudaca dovodila pod znak pitanja.

Je li razlog što Taylor nije impresioniran propuštanje dovršavanja borbe kada je protivnik bio uzdrman već u 2. rundi, ne znamo, no čini se ipak malo prestrogo prema našem boksaču.

Također, Filipov meč nije dobio neku veliku pozornost u boksačkim medijima, a nije jasno ni zašto je u posljednji trenutak prebačen sa sunaslovne borbe, druge po važnosti na spektaklu u Londonu, na treću po važnosti.

Hoće li sad Hrgović dobiti priliku za IBF-ov pojas?

Ukupno glasova:

Nadamo se kako ovakve ocjene neće utjecati na odluke u vrhu boksa što se tiče onog što svi očekujemo. Vodeći čovjek Matchroom Boxinga i jedan od najpoznatijih svjetskih boksačkih promotora, Eddie Hearn rekao je kako se nada da će uskoro Hrvat dobiti poziv za borbu za IBF-ov pojas, ali da protiv McKeana mora impresionirati.

Hrga je pobjedom zadržao mjesto prvog izazivača svjetskog prvaka za IBF-ov pojas. Njega drži Oleksandr Usik koji 26. kolovoza brani sve svoje naslove (WBA, WBO i IBF) protiv Daniela Duboisa.

Kako može Hrgović ostati bez borbe za pojas?

No, što se može dogoditi da Hrgović ne dobije priliku sljedeći? U igri je uvijek borba za ujedinjenje svih najvećih boksačkih pojaseva između Tysona Furyja (WBC) i Oleksandra Usika (WBO, WBA super, IBF). To je borba koju bi svi htjeli i koja donosi najveći novac.

Može se dogoditi i da, iako je po pravilu sljedeći, Hrgović izvisi ako se IBF odrekne prava na idućeg izazivača. Upravo se to dogodilo kada je Daniel Dubois dobio priliku da izazove Usika kao prvi izazivač u WBA verziji.

Joyce i Zhang žele isto što i on

Sada se to može dogoditi s WBO izazivačem koji bi trebao biti ili Zhilei Zhang ili Joe Joyce. Upravo njiih dvojica u rujnu boksaju za poziciju prvog izazivača u velikom revanšu.

Zbog toga se pojavila i priča kako bi upravo revanš između Hrgovića i Zhanga ili pak borba Hrgovića i Joycea razriješili cijelu stvar te bi pobjednik te borbe dobio priliku da Usiku uzme sve pojaseve. Naravno, sve to s pretpostavkom da će Ukrajinac očekivano pobijediti Duboisa krajem mjeseca.

Nadamo se ipak da Hrgu neće opet preskakati te da će napokon stići do borbe koju sanja, za svjetskog boksačkog prvaka. Filip je to zaslužio.

Anthony Joshua i Robert Helenius Anthony Joshua strašnim nokautom najavio povratak prema vrhu, slijedi li veliki meč? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider