FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
marihuana, srednjaci, kontroverze...

Noćas se vraća zločesti UFC-ov dečko: Teško je riječima opisati ovu ludu, ali genijalnu glavu

Kontroverzni Nate Diaz vraća se u oktogon nakon tri godine čekanja.

Galerija Nate Diaz (Foto: AFP) Nate Diaz (Foto: AFP) Nate Diaz (Foto: AFP) +3 Nate Diaz (Foto: AFP)

Hrvatski MMA fanovi s nestrpljenjem čekaju UFC 241 event na kojem će američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić pokušati vratiti pojas prvaka u teškoj kategoriji u velikom revanšu protiv Daniela Cormiera. Obojica u meč ulaze odlučni da će slaviti, a to se posebno odnosi na Cormiera koji je rekao da će novom pobjedom izbrisati sve što je Miočić do sada napravio u UFC-u.

No hrvatske MMA fanove, ali svakog drugog istinskog ljubitelja slobodne borbe, gotovo pa jednako zanima i povratak zločestog UFC-ovog dečka - Natea Diaza. Njegov suparnik bit će bivši prvak lake kategorije - Anthony "Showtime" Pettis.

Miočić udara Cormiera VIDEO: Stipe Miočić žestokim nokautom vratio pojas UFC prvaka i možda poslao Cormiera u povijest! divider

Noćna mora za suradnju, ali bez njega UFC propada 

Diaz je posljednju borbu imao prije gotovo tri godine (20. kolovoz 2016.), kada je većinskom sudačkom odlukom izgubio u revanšu od Conora McGregora. Bio je to do UFC-a 229 najgledaniji meč s najviše kupljenih PPV (pay per view) paketa u povijesti organizacije, dok ga svojim okršajem nisu oborili Conor McGregor i Habib Nurmagomedov. S obzirom da je zaradio nekoliko milijuna dolara, Diaz je odlučio povući se s MMA scene i jedno vrijeme uživati u životu.

Trebao se vratiti u smiraju prošle godine u meču protiv Dustina Poiriera, ali potonji se morao povući zbog ozljede.

Tko će slaviti u revanšu Miočić - Cormier (UŽIVO GOL.hr nedjelja 4:00)?

Ukupno glasova:

Za one koji ne znaju, riječ je o ponajboljem borcu kojeg je UFC imao, ali isto tako i osobi s kojom je vrlo teško raditi.

"S njim surađivati je noćna mora. Vjerujte mi, radim to godinama. Inače je sjajna osoba kada su privatne stvari u pitanju. No kada je biznis posrijedi, to je kaos", komentirao je predsjednik UFC-a Dana White.

gol expired Diaz ošamario predsjednika UFC-a, pa dobio uzvrat s McGregorom divider

Ispisao povijest zajedno s McGregorom

Sjetimo se samo njegovih okršaja s Conorom McGregorom na presicama i bilo kojem eventu gdje su se našli u istoj prostoriji. Nedavno je na na UFC 239 eventu sjedio nedaleko od prvaka Habiba Nurmagomedova, te mu u prolazu do svog mjesta nešto dobacio. Habib je bio isprovociran, pridigao se i krenuo za njim, te se činilo da će doći do sukoba. No, osiguranje je na vrijeme reagiralo.

Diaz je mlađi brat Nicka Diaza, bivšeg Strikeforce prvaka u velteru, te čovjek koji uz Joea Lauzona drži drugo mjesto svih vremena po broju osvojenih bonusa za svoje izvedbe (15).

Iako je sjajan borac, Diaz je istovremeno i vrlo problematičan lik koji se na otvorenim treninzima, poput ovog za UFC 241 event, pojavljuje s jointom, te ga redovito zapali i povuće par dimova prije nego odradi kratki trening za okupljene fanove.

U oktogonu je često vrlo provokativan i vulgaran, a posebno je "vješt" u pokazivanju srednjeg prsta suparnicima, navijačima ili jednostavno bilo kojoj osobi u njegovoj blizini. Uistinu je rijetka pojava, ali čovjek kakvog UFC treba da bi prodavao evente, te će veliki broj fanova gledati ovaj upravo zbog njega.

Khabib i Nate Diaz se umalo potukli Spriječen kaos pored kaveza: Povratnik u UFC prolazio pored Khabiba i onda je krenulo divider

Redovito dijeli šamare u oktogonu

Poznat je po tzv. "Stockton slapu", odnosno stocktonskoj šamarčini kojom počasti većinu boraca ako mu se za to pruži prilika. Šamar je u oba meča dobio McGregor, ali i recimo jedan Rafael dos Anjos, još jedan bivši UFC prvak.

Njegova specijalke su gušenje i razne poluge, što i nečudi s obzirom da je majstor jiu-jitsua, te sa svojim bratom drži akademiju u Stocktonu.

Diaz je na omjeru 19 pobjeda i 11 poraza. Od 19 pobjeda čak 12 ih je ostvario prekidom (poluga ili gušenje), četiri nokautom, te samo tri sudačkom odlukom. Zanimljivo, kada bi došlo do sudačke odluke (u 12 navrata) Diaz je gubio čak devet puta. Samo je jednom nokautiran i samo jednog poražen zbog poluge na ruci.

Autor legendarne rečenice "nisam iznenađen jeb...."

Najveće pobjede karijere definitivno su mu protiv Conora McGregora, Donalda Cerronea ili recimo Michaela Johnsona. Nakon pobjede protiv irske superzvijezde rodila se i legendarna rečenica, prva koju je izgovorio kako je uzeo mikrofon u ruke:

"Nisam iznenađen jeb..."

Prijenos uživo bit će na portalu GOL.hr s početkom u 4 sata ujutro, dok će snimka biti prikazana u nedjelju navečer, u 22:45 u programu Nove TV. Borbe će analizama i komentarima pratiti Vlado Boban, Igor Pokrajac i Zelg Galešić.

gol expired UFC 196: McGregor srušio rekord pa ugušen, Holm ostala bez pojasa divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider