FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
novo izdanje mma škole

Analizirali smo Cormierov stil: "Do Miočića dolazi zombi stilom. Suci bi mu trebali to oduzeti"

Daniel Cormier kao niži i "kraći" borac u većini svojih mečeva do suparnika dolazi "zombi stilom".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još nas manje od 24 sata dijeli od najveće trilogije u povijesti UFC-a između Stipe Miočića i Daniela Cormiera. To će se dogoditi na UFC-u 252 u Las Vegasu, a prijenos glavnog programa možete gledati UŽIVO na GOL.hr-u u nedjelju od 4 sata ujutro, te u snimci na Novoj TV u 22:45.

UFC 252: Miočić vs Cormier VIDEO Stipe Miočić obranio naslov UFC prvaka i definitivno postao najveći teškaš u povijesti! divider

Stručni sukomentatori borilačkih sportova za Dnevnik Nove TV Zelg Galešić i Igor Pokrajac u novom su izdanju MMA emisije Lucky Puncha analizirali stilove borbe Daniela Cormiera i Stipe Miočića, te vam pokušali približiti najveće prednosti jednog, odnosno prednosti drugog borca.

Pogledajte Lucky Punch: Je li Miočićev tim već pogriješio i zašto Cormier gura prste u oči

Cormier "zombi stilom" dolazi do suparnika

"Pokazat ću vam koje su najveće snage Daniela Cormera i Stipe Miočića. Cormier nema nikakvih tajni. On voli borbu u parteru, hrvačku borbu i borbu na poludistanci. Do poludistance dolazi s tzv. "zombi stilom". Sakriva se sa svim strana, sakriva bradu i kada vam dođe blizu počinje hvatati ruke.

Kada se približi i uhvati jednu ruku često ima kombinacije poput prednjeg krošea i zadnjeg direkta, ili primi prednju ruku i udara zadnjim laktom u glavu. Tako je uostalom i došlo do uboda prstima u oči. On u trenutku kada hvata ruku dolazi prstima do očiju i to nije nešto što namjerno radi. To je slučajnost, ali opasna slučajnost na što bi suci trebali konstantno paziti, upozoravat i oduzet mu to oružje.

gol expired Pogledajte posljednje sučeljavanje Miočića i Cormiera uoči konačne odluke divider

Cormier ima još jednu stvar koju radi jako dobro, a to je kada nagne glavu u stranu, krene prema vama direktom, uhvati vas za potiljak i krene u rušenje hvatanjem jedne noge. U parteru je kvalitetniji borac, nema sumnje i to je pokazao u više navrata.

Miočić ima arogantan stil, ali je vrlo inteligentan borac

Miočić ima čvrsti, arogantan stav. Ide naprijed, želi se boriti, želi pobjedu, ali on se voli boriti na vanjskoj distanci. Kada mu je Cormier prilazio Miočić ga je odlično zaustavljao aperkatom, promijenio smjer kretanja i potom ga pogodio overhandom. To je u konačnici usporilo Cormiera i dovelo ga do vanjske borbe u kojoj je Stipe dominirao", objasio je uspješni hrvatski trener Zelg Galešić.

gol expired Održano službeno vaganje: Miočić teži nego prošli put i izgleda sjajno, Cormiera se dugo čekalo divider

U studijskom dijelu emisije Galešić je komentirao da je Miočić vrlo inteligentan borac koji je, kao što je to potvrdio i njegov glavni trener Marinelli, sam odlučio napasti tijelo Daniela Cormiera u četvrtoj rundi, što mu je u konačnici donijelo pobjedu nokautom.

S visoko podignutim rukama kada ide prema svojem protivniku Cormier otkriva srednji dio svog tijela i to je Miočić znao iskoristiti. Pitanje je koliko će prilika dobiti u ovom meču za to, no činjenica je da će Cormier napraviti svojevrsne korekcije u svojoj taktici i da neće toliko otvarati tijelo.

gol expired Urnebesni dio trilogijske presice: DC novinarima "Pogledajte ga kako se zlobno smješka", Miočić imao spreman odgovor divider

Cormier je jedan od najboljih analitičara

"On je jedan od najboljih analitičara u svijetu MMA-a i sigurno će pronaći način da spriječi novi napad na tijelo. Ja bi osobno izbjegavao napad u tijelo na početku borbe da sam na mjestu Miočića. To bi trebao početi koristiti ako borba ode u duboke vode, u tzv. šampionske runde", smatra Galešić koji isto tako vjeruje da će Cormier ovoga puta ustrajat u hrvanju, jer ga je samouvjerenost koštala poraza u drugoj borbi.

Koeficijenti u Cro Betu za UFC 252 Miočić ili Cormier: Koliki su koeficijenti i kakve ishode prognoziraju Zelg i Pokrajac divider

"U prvoj je borbi imao Miočića na leđima tri i pol minute, a u drugoj ga je izdominirao u stand upu. Trener ga je na kraju druge runde pitao 'što radiš? Vrati se hrvanju. Stand up je njegov stil borbe.' To samouvjerenje da je bolji u stand upu je koštalo Cormiera pobjede."

Bit će jako zanimljivo vidjeti na kakve će se taktike obojica odlučiti na početku, a pogotovo kakve će korekcije raditi ako će meč otići do treće, četvrte ili pete runde.

gol expired Sučelili se Miočić i Cormier: Stipe progovorio o odlasku u mirovinu, DC se usporedio s Jordanom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider