FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
loš predznak...

Miočiću sudi čovjek koji je dopustio da ga Cormier izgrebe oko očiju poput mačke: Hoće li promijeniti kriterij?

Za one praznovjerne, ova odluka UFC-a nije dobar predznak uoči najveće trilogije u povijesti organizacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavni dvoboj UFC 252 dvoboja u Las Vegasu koji će nam dati odgovor na pitanje tko je najveći teškaš u povijesti sudit će Marc Goddard, sudac koji je dijelio pravdu i u prvom meču Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

Za one praznovjerne to nije dobar znak uoči trilogijskog meča. Goddard je sudio prvi meč Miočića i Cormiera u kojem je DC nokautirao našeg prvaka, ali ono što je još bitnije u cijeloj priči unakazio lice i oči aktualnog UFC prvaka.

UFC 252: Miočić vs Cormier VIDEO Stipe Miočić obranio naslov UFC prvaka i definitivno postao najveći teškaš u povijesti! divider

Podsjetimo, u četiri minute i 33 sekunde, koliko je trajao prvi meč ove dvojice teškaša, Cormier je u čak osam navrata čeprkao prstima oko očiju Stipe Miočića, a u dva navrata je vrlo uspješno zario nokat u oko UFC prvaka.

Nakon prvog uboda je meč nakratko prekinut, no nakon drugog je uslijedio gromoviti udarac iz klinča koji je ugasio Miočića. Ako usporite snimku na najsporiju brzinu, vidjet ćete da je u klinču, taman prije nokauta, Cormier još jednom ogrebao Miočića po očima i to se vidi po njegovoj bolnoj reakciji.

gol expired Cormier na vaganju ponovno odigrao svoju psihološku igru: Kilaža je otkrila jako puno toga uoči trilogije divider

Sudac Goddard je čak PET puta upozoravao Cormiera da pospremi prste, odnosno da stisne prste u šaku kada je blizu Miočića. Kod četvrtog upozorenja je već bilo kasno jer je DC zario nokat u oko, a peto upozorenje uslijedilo je odmah nakon što je meč nastavljen uslijed kratke stanke da se Stipe oporavi.

Koliko je opomena potrebno da se zaustave ti prljavi, ali i vrlo opasni trikovi, te se oduzme bod ili se barem njime zaprijeti Cormieru? Miočić je zbog tih poteza bivšeg prvaka završio na operaciji oka, zbog čega i dan danas vidi mrlje.

gol expired Pogledajte posljednje sučeljavanje Miočića i Cormiera uoči konačne odluke divider

Nadamo se da je i Goddard naučio nešto iz tog prvog meča i da neće dozvoliti da Cormier otvorenim dlanovima i ispruženim prstima dolazi prema licu Miočića. Na taj način si krati distancu, ometa našeg borca i u konačnici zadaje udarce. Guranje prstiju prema očima nije dozvoljeno i zato bi DC trebao odmah na startu biti upozoren, a ako i dalje bude ustrajao u svojoj taktici, potrebno mu je oduzeti bod u rundi.

Trilogija najvećeg teškaškog dvoboja u povijesti UFC-a dogodit će se u noći sa subote na nedjelju od 4 sata ujutro uz prijenos UŽIVO na GOL.hr-u te u snimci na Novoj TV u nedjelju navečer od 22:45.

gol expired Održano službeno vaganje: Miočić teži nego prošli put i izgleda sjajno, Cormiera se dugo čekalo divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider