FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
FIGHT!
i to sve u dvije minute!

Zastrašujuće brojke i razina tolerancije za prljave Cormierove trikove: Osam ubadanja i pet upozorenja

Daniel Cormier bio je u potpunosti podređeni borac u prvom okršaju protiv Stipe Miočića u uvodne dvije i pol minute. Nakon toga je odlučio početi koristiti prste.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Službeni Youtube kanal UFC-a podsjetio je na prvu borbu Daniela Cormiera i Stipe Miočića prije malo više od dvije godine i počastio svoje fanove besplatnim videom tog okršaja. Cormier je 27 sekundi prije kraja prve runde nokautirao Miočića i oduzeo mu pojas prvaka teške kategorije.

Ono što nas posebno fascinira u tom meču je količina tolerancije glavnog suca tog okršaja Marca Goddarda za prljave trikove Daniela Cormiera.

Podsjetimo, Miočić je prvi meč završio s velikim brojem porezotina oko očiju, dok mu je nakon drugog ustavnovljeno oštećenje retine, zbog čega mu je i karijera došla pod znak pitanja.

gol expired Barcelona i Juventus pripremaju novu trampu: Odlazi "stari" Ivan Rakitić u zamjenu za mladog Urugvajca? divider

Drugim mečem ćemo se baviti u nadolazećim danima. Ono što kod prvog želimo istaknuti je broj koliko je puta Daniel Cormier prstima kopao po i oko očiju našeg prvaka, kao i broj upozorenja suca Goddarda, koji u konačnici nisu apsolutno ništa značili.

Odmah treba reći da je guranje prstiju prema očima zabranjen potez koji se može i mora kazniti oduzimanjem bodova borcu koji to konstantno radi. U četiri minute i 33 sekunde, koliko je trajao prvi meč ove dvojice teškaša, Cormier je u čak osam navrata čeprkao prstima oko očiju Stipe Miočića.

U dva navrata je vrlo uspješno zario nokat u oko UFC prvaka. Nakon prvog je meč nakratko prekinut, no nakon drugog je uslijedio gromoviti udarac iz klinča koji je ugasio Miočića. Ako usporite snimku na najsporiju brzinu, vidjet ćete da je u klinču, taman prije nokauta, Cormier još jednom ogrebao Miočića po očima i to se vidi po njegovoj bolnoj reakciji.

gol expired Nakon novog incidenta budućnost Brozovića je vrlo upitna: "Osramotio je Inter. Istražuju tržište" divider

Sudac Goddard, koji je bio djelitelj pravde u tom dvoboju, je čak PET puta upozoravao Cormier da "pospremi prste", odnosno da stisne prste u šaku kada je blizu Miočića. Kod četvrtog upozorenja je već bilo kasno jer je DC zario nokat u oko, a peto upozorenje uslijedilo je odmah nakon što je meč nastavljen nakon kratke stanke.

Koliko je opomena potrebno da se zaustavi dvoboj i oduzme bod ili se barem njime zaprijeti? Miočić je zbog takvih prvljavih trikova bivšeg prvaka završio na operaciji, zbog čega i dan danas kaže vidi mrlje.

U prve dvije i pol minute dvoboja Miočić je u potpunosti izdominirao Cormiera i tek je onda krenulo s tim potezima guranja prstima u i oko očiju, što je očito dovoljno omelo koncentraciju našeg borca da dozvoli jedan neoprezni udarac iz klinča.

Snimku prve borbe možete pogledati OVDJE.

Trilogija najvećeg teškaškog dvoboja u povijesti UFC-a dogodit će se u noći s 15. na 16. kolovoz uz prijenos UŽIVO na GOL.hr-u te u snimci na Novoj TV u nedjelju navečer

gol expired Ibra oduševio fanove urnebesnom fotografijom iz budućnosti: "I tada bih igrao na istoj razini" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider