FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PRIJENOS VEČERAS

Kolike su šanse da dobijemo novog prvaka u boksu? ''Mora napraviti ono što je radio Tyson''

Usik i Dubois boksaju za naslov svjetskog prvaka. Prijenos je na Novoj TV i gol.hr-u.

Oleksandr Usik i Daniel Dubois (Foto: Profimedia)

Godinu dana nakon što je obranio naslov protiv Anthonyja Joshue, Oleksandr Usik večeras ulazi u ring s obaveznim izazivačem prema WBA-u, Danielom Duboisom. Prijenos donosi Nova TV od 22.15, a iza 19 sati se očekuje početak glavnog programa u Wroclawu kojeg cijelog možete pratiti na gol.hr-u.

Ukrajinac trenutno drži tri od četiri najveća naslova. Uz WBO, IBF i WBA, drži i IBO pojas, no ta boksačka organizacija nije na razini četiri najveće koju još čini WBC čiji pojas je u vlasništvu Tysona Furyja.

Dok čekamo borbu svih borbu, onu za ujedinjenje svih najvećih titula, vidjet ćemo što može Daniel Dubois koji je kao službeni izazivač WBA organizacije došao na red prije našeg Filipa Hrgovića, koji je službeni izazivač u IBF-u.

Duboisu ne daju velike šanse

Za veliku većinu stručnjaka i boksača, Duboisa nema prevelike šanse protiv Usika kojem je jedini pravi protivnik Tyson Fury. No, ovo je teška kategorija boksa u kojoj jedan udarac ili neka žestoka serija mogu sve promijeniti.

Dubois je imao velikih problema u svoje zadnje dvije borbe s renomiranim protivnicima. Joe Joyce, koji se sa Zhilei Thangom uskoro bori za mjesto obaveznog izazivača za WBO pojas, nanio je jedini poraz u karijeri Duboisu. Bilo je to prije dvije i pol godine. 2

U svom posljednjem meču, Britanac je tehničkim nokautom svladao Kevina Lerenu, ali je umalo poražen u prvoj rundi.

Mora krenuti poput  nekad Tysona

Dubois se protiv Usika, koji je puno brži i okretniji boksač, mora nadati brzoj pobjedi i žestokom napadu u prvim rundama. Nakon četiri ili pet rundi on nema više što tražiti u tom meču.

Novi trener Don Charles odveo je Duboisa visoko u planine na pripreme uzimajući na neki način recept od Vladimira Klička. Njegov dosadašnji trener Shane McGuigan kaže pak kako recept za samu borbu treba uzeti od Mikea Tysona.

''On mora taj meč gledati kao borbu od četiri runde. Tako je Mike Tyson ulazio u većinu svojih borbi. Ako ode iza pete runde vidjet ćemo koji je plan B za izdržati do kraja. Plan mora biti 'ako te dodirnem, ideš na spavanje'.

Večeras tako očekujemo pravi vatromet u uvodnim rundama. Budite uz Novu TV od 22.15 te uz gol.hr nakon 19 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider