FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''baš sam mu rekao...''

Khabib Cormieru objasnio gdje je pogriješio u borbi s Miočićem: ''To je razlika između nas''

Khabib Nurmagomedov bez previše filozofije ulazi u meč s Justinom Gaethjeom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove subote borilački svijet napokon će dočekati povratak u oktogon Khabiba Nurmagomedova. Jedan od najpopularnijih boraca današnjice i aktualni UFC prvak u lakoj kategoriji bori se protiv Justina Gaethjea uz izravan prijenos na gol.hr-u ove subote već od 20 sati, kada počinje glavni dio programa UFC 254 spektakla u Abu Dhabiju (snimka nakon 22 sata na Novoj TV).

Jučer su borci odradili prvo odmjeravanje i press-konferenciju na kojoj nije bilo zle krvi. Upravo ta činjenica, kao i ona da bi ova borba mogla srušiti PPV rekord okršaja Khabiba i McGregora, dovoljno govori o kakvom se meču i o kakvim se sjajnim borcima radi. Ovaj put ''trash talk'' nije potreban…

Hoće li pobijediti Khabibov ''dosadni'' stil na tlu ili Gaethjeov atraktivni u stojci, to je pitanje oko kojeg se sve više raspravlja. Mnogi su mišljenja kako je Amerikanac možda jedini borac u ovoj kategoriji koji može pobijediti nepobjediv Dagestanca.

gol expired Dana White trlja ruke: "Ovo je trenutačno veće od Khabiba i McGregora. Ide prema najvećoj borbi" divider

Fanovi se svađaju i oko nazivanja Khabibovih borbi dosadnima. Oni koji znaju što je hrvanje ne mogu vjerovati da je Khabib nekome dosadan, a oni pak koji vole udaračke tehnike ipak bi možda na tronu vidjeli prvaka koji svoje adute pokazuje u borbi u stojci.

Usporedba hrvanja s Amerikancima

No i u hrvanju postoji velika razlika, a to je medijima otkrio i sam Khabib, koji tvrdi da američki način hrvanja, u kojem nije loš ni Gaethje, nije isti kao njegov. Zanimljivo, uzeo je primjer Daniela Cormiera i njegove borbe sa Stipom Miočićem.

UFC spektakl: Gaethje vs Nurmagomedov - 5 Gaethje otkrio kako planira pobijediti, Khabib ga usporedio s McGregorom: "On je tvrd tip" divider

''Znam da Gaethje zna hrvati, ali hrvati 25 minuta? Baš sam danas rekao Cormieru da kad se borio posljednji put sa Stipom Miočićem, zgrabio je jednom njegovu nogu, srušio ga, no brzo su se vratili na noge. I to je bilo to, završio je. Sve ostale minute proveli su na nogama. No, velika je razlika između mene i Cormiera Pokušam li srušiti Gaethjea jednom i on pokaže dobru obranu, ja ću to nastaviti raditi čitavu noć. To je velika razlika između američkog i dagestanskog hrvanja", poručio je Khabib.

Tko će pobijediti u okršaju Khabiba i Gaethjea?

Ukupno glasova:

Pogledajte borbu Miočić - Cormier

Nurmagomedov smatra kako je u tom segmentu Gaethje ipak opasniji od McGregora i Poiriera.

''Bit će nešto teže, ali ako bude potrebno, pokušat ću ga srušiti sto puta zaredom.''

Prva runda. To je vrijeme u kojem je Gaethje, smatra Khabib, najopasniji. Baš kao i McGregor prije dvije godine.

''U drugoj i trećoj oni postaju obični borci'', samouvjeren je Dagestanac.

Budite uz gol.hr i Novu TV ove subote od 20 sati u izravnom prijenosu odnosno snimci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider