FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"ako mu to dopustim, nastradao sam"

Gaethje otkrio kako planira pobijediti, Khabib ga usporedio s McGregorom: "On je tvrd tip"

Borci su spremni za veliki UFC-ov spektakl.

Bliži se povratak u UFC-ov oktogon jednog od najboljih boraca današnjice: Khabib Nurmagomedov brani naslov prvaka protiv Amerikanca Justina Gaethjea. Izravan prijenos je na gol.hr-u u subotu u 20 sati, a odgođeni prijenos na Novoj TV, odmah u 22:25.

''Prije borbe svi govore - sada ima pravi izazov. Što će reći poslije?''

A poslije svi obično govore: ''Khabib je zvijer, ne mogu mu ništa, s ovakvim nečim se nisam susreo.''

To su obično rečenice koje opisuju Khabiba Nurmagomedova. Apsolutnog neporaženog imperatora lake kategorije UFC-a, i jednog od najdominantijih boraca slobodne borbe.

gol expired VIDEO: Khabib ''uspavao'' Gaethjea pa se psihički slomio i rasplakao te na kraju objavio kraj karijere! divider

Njegov protivnik Justin Gaethje ostao je dosljedan svojim riječima i na službenom slikanju skinuo s ramena pojas privremenog prvaka.

"U prvoj rundi je jako opasan. Jako opasan. On i Conor su dva najopasnija borca u prvoj rundi. Ako govorimo o drugoj ili trećoj rundi, onda već postaju obični borci", rekao je za svog protivnika Nurmagomedov.

Gaethje je zaista poseban lik i poseban borac. Čovjek koji donosi makljažu u oktogon i čovjek koji je deklasirao godinama neporaženog Tonija Fergusona.

"Neću mu dopustiti da me stavi na žicu. Ako mu to dopustim, onda sam nastradao. Moja taktika je da, ako već idemo grapplati, idemo to raditi na sredini borilišta. Izudarat ću mu noge. Tako ćemo početi, a onda idemo dalje", rekao je.

Ovako stoje dva sjajna borca u brojkama

Khabib je sa 178 centimetara dva centimetra niži borac. Raspon ruku im je jednak, a Rus ima svih 28 pobjeda u 28 mečeva. Od toga čak 12 pobjeda u UFC-u i veliki je favorit na kladionicama.

Gaethje ima 22 pobjede i dva poraza. Jedina dva poraza su mu nanijeli bivši prvak Eddie Alvarez i posljednji Habibov protivnik Dustin Poirier.

Khabib je s 59 rušenja protivnika u 12 UFC borbi među najboljima u tom segmentu. Gaethje s druge strane ima dobru obranu od rušenja, no na parteru ga do sada nismo vidjeli u UFC-u.

"Moj protivnik je tvrd tip. Zna kako hrvati, udarati, nokautirati. On je kompletan borac, privremeni prvak i veliko ime", pohvalio ga je Nurmagomedov.

Amerikanac je na borbu poveo roditelje jer će nakon njegove borbe u mirovinu.

"Ovo je mojim roditeljima prvi prekooceanski let u životu. I to u poslovnoj klasi!"

Khabibu je prije tri i pol mjeseca preminuo otac i trener Abdulmanap, ovo će biti njegova prva borba bez životnog mentora. S druge strane Gathje roditeljima želi priuštiti pobjedu jer odlaze u mirovinu. UFC 254 gledajte uživo u subotu od 20 sati na gol.hr-u, i u snimci na Novoj TV od 22:25.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider