FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
tko se slaže?

Gaethje je definitivno najveća prijetnja Khabibu: Zašto borba možda neće završiti gušenjem

Večeras s početkom u 20 sati na rasporedu je UFC 254 koji će predvoditi Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po naslovu bi se dalo zaključiti da guramo Justina Gaethjea kao favorita i pobjednika u možda i najvećem meču lake kategorije u povijesti UFC-a, ali nije tako. Jednostavno ne vjerujemo da će glavna borba UFC 254 eventa u Abu Dhabiju završiti gušenjem.

Gaethje neće ugušiti Khabiba ili ga natjerati na predaju. To je jasno. Ali isto tako ne vjerujemo da će Khabib to napraviti i Gaethjeu, jer je Amerikanac, za razliku od svih svojih prethodnika koji su stali na put Khabibu u borbama za naslov, jedini koji nikada nije poražen "submissionom" u svojoj karijeri.

Prethodno se u UFC karijeri Nurmagomedov susretao s četvoricom boraca koji nisu imali poraz "submissionom" u karijeri i Khabib je samo jednom od njih uspio nanijeti poraz tim načinom - Kamalu Shalorusu.

gol expired Khabib Cormieru objasnio gdje je pogriješio u borbi s Miočićem: ''To je razlika između nas'' divider

Preostala trojica su Rafael dos Anjos, Darrel Horcher i Thiago Tavares su meč završili porazom, a jedino Dos Anjos odveo meč do kraja, do odluke. Horcher i Tavares su zaključili meč na način da ih je Khabib nokautirao.

Justin Gaethje nikada u karijeri nije doživio poraz "submissionom" ili sudačkom odlukom. Jedina dva poraza u karijeri Gaethje je doživio nokautom i to protiv vrhunskih boksača Dustina Poiriera i Eddieja Alvareza.

Gaethje se u karijeri susretao s nekoliko odličnih hrvača, jiu-jitsu majstorima s crnim pojasom, tu prije svega mislimo na Donalda Cerronea i Tonyja Fergusona, i obojicu je nokautirao.

UFC spektakl: Gaethje vs Nurmagomedov - 5 Gaethje otkrio kako planira pobijediti, Khabib ga usporedio s McGregorom: "On je tvrd tip" divider

Postotak obrane od rušenja u Gaethjeovoj karijeri, u kojoj je odradio 24 borbe, je vrhunskih 80 posto. Borci i koji su ga uspjeli srušiti nisu ga uspjeli dovršiti ili nanijeti veliku štetu.

Gaethje je u UFC-u odradio šest borbi i nijedna nije otišla do kraja. Četiri pobjede nokautom i dva poraza nokautom. U karijeri ima nestvarnih 19 pobjeda nokautom. To je bilanca s kojom Amerikanac ulazi u meč protiv Khabiba, koji u karijeri ima, vjerovali ili ne, osam pobjeda nokautom.

Netko će biti nokautiran, a u takvom ishodu veće šanse definitivno ima Gaethje. No Khabib svim ovakvim iznenađujućim predviđanjima može stati na kraj na svoj prepoznatljiv način. 

Budite s nama i provjerite to večeras uživo do 20 sati kada na našem portalu počinje izravni prijenos UFC 254 spektakla!

Pogledajte emisiju Lucky Punch s analizama borbi

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider