FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
majstor prozvao jona jonesa

Veličanstvena MMA karijera konačno je dobila svoj vrhunac: Poput Miočića šokirao svijet i ispisao povijest

Jan Blachowicz ispisao je lijepu stranicu MMA-ove i UFC-ove povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poljak Jan Blachowicz novi je UFC-ov prvak poluteške kategorije nakon što je u borbi za upražnjeni pojas na UFC 253 eventu slavio protiv Dominicka Reyesa. Slavio je tehničkim nokautom na samom kraju druge runde, iako je uoči dvoboja bio autsajder.

S 37 godina i sedam mjeseci na leđima Blachowicz je postao najstariji borac koji je po prvi put osvojio naslov UFC prvaka, a njegova velika karijera krenula je 2007. godine i to - porazom.

Dominirao KSW-om prije dolaska u UFC

Nakon uvodnog poraza u FCP organizaciji Blachowicz je prešao u KSW i odmah na prvom turniru osvojio naslov prvaka u poluteškoj kategoriji, nakon što je u istoj večeri slavio protiv trojice protivnika.

Osvajao je KSW turnire još u dva navrata, nikada zapravo nije bio poražen u sklopu takvog turnira, a onda je poljska organizacija izbacila turnire i uvela pojas prvaka. U prvom je okršaju 2011. godine poražen od Rameaua Thierry Sokoudjoua, ali mu je osam mjeseci kasnije uzvratio i uzeo pojas prvaka.

gol expired Ova dvojica nisu normalni: Bili su najmanje atraktivan par na papiru, a na kraju su pružili pravi spektakl divider

Bio na rubu otkaza, spasila ga pobjeda protiv Hrvata

Branio je naslov KSW prvaka u dva navrata, a onda ga je UFC uzeo pod svoje. Krenuo je pobjedom protiv Ilira Latifija 2014. godine, no potom je u manje od tri godine upisao četiri poraza u pet okršaja i prijetio mu je otkaz. Jedina pobjeda dogodila se protiv Igora Pokrajca u Zagrebu 2016. godine.

Blachowiczev uspon prema tituli prvaka krenuo je u listopadu 2017. godine pobjedom protiv Devina Clarka. Od tog trenutka pa sve do danas Poljak je upisao sedam pobjeda i samo jedan poraz (Thiago Santos), te je tek tada dobio prvu priliku za napad na pojas prvaka u UFC-u.

gol expired Israel Adesanya začepio usta kritičarima i brutalnim nokautom obranio naslov UFC prvaka divider

Nakon pobjede prozvao Jona Jonesa

Bio je veliki autsajder protiv Dominicka Reyesa, čovjeka koji je zamalo detronizirao velikog Jona Jonesa, ali je šokirao MMA svijet sjajnim nokautom i razveselio cijelu Poljsku koja obožava ovaj sport.

Poljak je postao 13. UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, te je nakon meča prozvao ni manje ni više nego Jona Jonesa:

"Jon Jones. Gdje si? Čekam te."

Jones je "pobjegao" u tešku kategoriju...

ISRAEL ADESANYA NOKAUTIRAO PAULA COSTU I OBRANIO NSLOV UFC PRVAKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider