FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
gledajte uživo na GOL.hr-u

Poslastica na UFC-u 253: Spektakularna borba za naslov nakon odlaska kralja s prijestolja

U sjeni mega okršaja Israela Adesanye i Paula Coste, vikend pred nama donosi još jednu veličanstvenu borbu za naslov prvaka. Za UFC-ov pojas poluteške kategorije borit će Dominic Reyes i Jan Blachowicz. Tko god od ova dva fantastična borca osvoji naslov, bit će mu prvi put.

Početkom veljače ove godine Dominicu Reyesu s druge strane oktogona stajao je Jon Jones. Borilačka legenda, za mnoge i najveći UFC-ov borac u povijesti. 

No, 30-ogodišnjak iz Kalifornije nije se dao impresionirati. U meču za naslov odradio je sjajnu borbu i izgubio tek na bodove.

''Imao sam ga u prvoj, drugoj i trećoj rundi. Izdominirao sam ga. Ali, tako je kako je. Bit ću još bolji, znam da hoću. Ovo je dokaz da sam pravi borac'', rekao je tada Reyes.

Tjedan dana nakon meča s Reyesom, Jones je iz prvog reda promatrao kako Jan Blachowicz u prvoj rundi rješava Coreya Andersona. I šalje mu poruku.

''Ti si sljedeći. Učinimo to!"

gol expired Za vas prognoziramo pobjednike UFC 253 eventa: "Nadamo se da ćemo pomoći ljudima..." divider

Ipak, nije se dogodilo. Jones je odlučio prijeći u tešku kategoriju, a Blachowicz i Reyes dobili priliku u međusobnom okršaju odlučiti tko će biti novi kralj poluteške.

''Ovo je čudesan, čudesan osjećaj. Radiš za nešto cijelog svog života i konačno si gotovo tu. Čudesan osjećaj'', smatra Reyes.

''Jedina stvar o kojoj razmišljam cijelog dana je borba protiv Jana. Gledam taj film i opsjednut sam njim cijeli dan."

Reyes je bivši igrač američkog nogometa, koji je 2013. čak izašao i na draft NFL lige, ali nije izabran. Do poraza od Jonesa imao je čistih 12-0 u UFC-u.

gol expired Israel Adesanya začepio usta kritičarima i brutalnim nokautom obranio naslov UFC prvaka divider

''Gubio sam u raznim sportovima, raznim velikim događajima u svom životu. Gubio sam i neke ljude. Gubitak je gubitak. Moraš okrenuti stranicu i krenuti naprijed."

Iako Reyesa mnogi vide favoritom, 37-ogodišnji Poljak zbog toga se ne opterećuje. Ohrabren sa sedam pobjeda u posljednjih osam mečeva.

''Vjerujem u sebe, u svoju moć i to je to. Nakon borbe Dana White će mi dati naslov'', kaže Blachowicz.

''Ova borba bit će prekrasni izlog moći, vještine i tehnike. Razbit ću tu budalu", rekao je Reyes.

Tko je prijetio s jačim argumentima, provjerite u noći sa subote na nedjelju na gol.hr-u i u nedjelju navečer na Novoj TV.

Lucky Punch: Adesanya vs Costa i prve MMA borbe u Hrvatskoj


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider