FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bravo!

Hrvatska osvojila dvije nove medalje na Europskim igrama

Hrvatska je osvojila novu zlatnu i srebrnu medalju na Europskim igrama.

Lovre Brečić (Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix)

Hrvatski tekvondo osvojio je nove medalje na Europskim igrama koje se održavaju u Poljskoj, Ivana Duvančić (-53kg) se okitila zlatnom, a Lovre Brečić (-63kg) srebrnom medaljom.

U borbi za zlato Duvančić je bila bolja od španjolske predstavnice Alme Marije Perez Parrado koju je svladala s 2-0 (1-0, 3-0) te tako suvereno došla do trona na Igrama. Prije toga je tijekom subote u osmini finala svladala Rumunjku Gabrielu Biancu Coman 2-0, u četvrtfinalu Izraelku Bianu Lager s 2-0, dok je u polufinalu bila bolja od Njemice Ele Aydin s 2-1.

Lovre Brečić je bio blizu identičnog uspjeha, ali je u finalnoj borbi ipak poražen od Talijana Dennisa Barette. Talijanski reprezentativac je slavio 2-0 (11-7, 15-6).

Slavlje Španjolaca Mladi Vatreni izgubili drugu utakmicu na Euru, ispali iz svih kombinacija za četvrtfinale divider

Prije finalne borbe Brečić je sjajno odrađivao sve zadatke te je sve borbe dobio s 2-0. Od osmine finala i Cipranina Ioannisa Pilavakisa do četvrtfinala i Srbina Novaka Stanića te polufinala i Francuza Souleymanea Alaphilippea.

Ranije tijekom subote Kristina Tomić (-57kg) je osvojila je broncu, dok je Leon Glasnović (-68kg) poražen u borbi za treće mjesto. Dan ranije je Lena Stojković (-46kg) osvojila zlatnu medalju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider