Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Španjolci ipak prejaki

Mladi Vatreni izgubili drugu utakmicu na Euru, ispali iz svih kombinacija za četvrtfinale

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Španjolske 1:0 u drugom kolu Europskog prvenstva do 21 godine.

Galerija Španjolska - Hrvatska Slavlje Španjolaca Španjolska - Hrvatska Španjolska - Hrvatska

Nakon 0:2 poraza od Ukrajine U21 mladi hrvatski nogometaši na Euru su upisali drugi poraz u skupini B, Španjolska U21 slavila je s 1:0 i time je Hrvatska U21 izgubila svaku šansu za plasman u četvrtfinale.

U skupini B nakon dva kola Španjolska U21 i Ukrajina U21 imaju maksimalnih šest bodova i izborili su prolaz među osam najboljih, dok su mladi Hrvati i Rumunji ispali već nakon 180 minuta igre.

Najbrži gol u povijesti Eura U21 nam presudio

Španjolska U21 trebala je točno dvadeset sekundi za pogodak na stadionu u Bukureštu. Sergio Gomez probio je bok, ubacio je u hrvatski šesnaesterac, gdje je Abel Ruiz s lakoćom pogodio mrežu. Bio je to ujedno najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava do 21 godine i jedini na toj utakmici.

Hrvatska udruga Nogometni sindikat Nezaposleni nogometaši pokazali zube Rijeci, a zatim slavili protiv Gorice! divider

U tom uvodnom dijelu susreta mogla je Španjolska U21 lakoćom do veće prednosti. Šanse su propuštali Ruiz, Miranda i Rodri, ali izabranici Dragana Skočića su nekako preživjeli to razdoblje susreta.

U 28. minuti je hrvatski vratar Kotarski spasio pogodak kada je sjajno reagirao kod ubačaja Sergija Gomeza, kada se lopta umalo ušuljala u hrvatsku mrežu.

Do kraja poluvremena Hrvatska U21 otrgnula se pritiska suparnika, ali je vrlo teško dolazila pred suparnička vrata, a još je teže mogla kreirati pravu akciju i ozbiljnu opasnost mladim Španjolcima.

Dinamo - Dugo Selo Dinamo se namučio protiv trećeligaša, Hajduk remizirao protiv nove Budimirove momčadi divider

Na startu drugog dijela, u 50. minuti, solidno je glavom pucao Frigan i brzo je bilo primjetno da mladi Hrvati s nešto više energije igraju negoli u prvom poluvremenu. No tada je također nedostajalo konkretnosti, a Španjolska U21 nekako je rutinski čuvala prednost od jednog pogotka.

Frigan promašio veliku priliku u 88. minuti

Mogli su mladi Španjolci povećati vodstvo u 72. minuti, ali je tom prilikom Miranda pogodio okvir vrata. Prvu pravu i jedinu šansu Hrvatska U21 imala je u 88. minuti, ali je s četiri metra Frigan trebao i bolje pucati, a pogodio je ravno u španjolskog vratara Tenasa.

Danijel Pranjić i Ivan Klasnić VIDEO Legende na Pranjićevom oproštaju: Klasnić poslao poruku Petkoviću divider

Do kraja susreta još je jednom odlično reagirao vratar Kotarski, spriječio novi gol Španjolaca, ali poraz nije izbjegnut.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider