FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UH, TEŠKE RIJEČI

Hrgović nikad žešći u najavi: "Dubois je glupan, umirovit ću se izgubim li od njega"

Filip Hrgović smatra kako mu poraz u meču koji čeka godinama jednostavno nije opcija te da bi on značio kraj njegove karijere.

Filip Hrgović (Foto: screenshot)

Kako je Filip Hrgović napokon dočekao službenu najavu neupitno najvećeg meča svoje dosadašnje profesionalne karijere, koji će odraditi 1. lipnja u Rijadu, tako se aktivirao i po pitanju medijskih nastupa.

U Londonu je sjeo preko puta reportera YouTube portala Boxing Social, gdje se nije puno okolišalo nego se odmah krenulo na najavu meča protiv Daniela Duboisa i svega što on za najboljeg hrvatskog boksača i njegovu karijeru znači.

Prilika koju čeka godinama

"Jako sam uzbuđen oko ovog meča, to je sjajna borba za mene. Nisam mogao poželjeti bolju borbu. Posljednjih godina prozivam ovakve protivnike i napokon imam priliku. On je dobar boksač, ali njegov mi stil savršeno odgovara. Pobjeda u ovom meču stavit će me na jedno drugo mjesto i ljudi će nakon meča puno više toga znati o meni", prepun samopouzdanja rekao je Filip.

Okrenuli su se onda na analizu Duboisa, o kojem unatoč dosadašnjim rezultatima nema baš visoko mišljenje.

"On boksa osnovnim stilom, jako je spor i možeš unaprijed vidjeti njegove udarce. Ima vrlo lak stil za pripremiti se. Nije netko iz kontra garda ili neki ludo brzi boksač. On je spomenuo sparing gdje je dobio batina. On je je*eno glup tip. Zašto je to spomenuo, treba šutjeti o tome, a ja govoriti. A on je govorio o tom sparingu na kojem je bio uništen", rekao je Filip, okrenuvši se posebno tom sparingu koji su odradili prije par godina:

"Bilo je to davno, bio je mlad, ali i ja sam bio, tada sam tek postao profesionalac. Dogovorili smo četiri sparinga, u tri sam ga prebio pa su me prije četvrtog nazvali i rekli da se ne osjeća dobra. Kasnije sam saznao da je otkazao meč koji je trebao imati i da je završio u bolnici. Nisam ga nokautirao, ali očito sam ga ozlijedio. Nije mogao nositi se s mojim presingom, brzinom i inteligencijom."

Poraz bi značio kako sve što govori nije istina

O porazu ne razmišlja, ali kaže kako bi to čak bilo nešto što bi ga natjeralo da razmisli o svojoj karijeri i tome koliko njen nastavak ima smisla.

"Poraz u ovom meču bi me razorio. Jer već godinama tražim ovakav meč. Napokon sam dobio priliku i izgubim li ovaj meč, umirovit ću se. Mislim da sam najbolji na svijetu, da mogu pobijediti bilo koga, izgubim li od jeb*nog Duboisa očito nisam ni blizu toga i umirovit ću se ako se to dogodi. Ne želim govoriti o tome, ne sviđa mi se ni sama pomisao", poprilično samopouzdano rekao je Filip.

Ovaj meč ne donosi titulu svjetskog prvaka kao ulog, jer će očito previše toga ovisiti o onome što će se 18. svibnja dogoditi između Tysona Furyja i Oleksandra Usika.

Hrgović i Dubois će se mirno pripremati za svoj okršaj, a što će donijeti meč koji će se održati dva tjedna prije njihovog, svi ćemo saznati na vrijeme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider