FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NOVO ČEKANJE NA MEČ

Filip Hrgović želi revanš protiv Zhanga, no uvjeren je da prije toga može pobijediti Usika

Filip Hrgović detaljno je objasnio aktualno stanje svoje boksačke karijere.

Filip Hrgović (Foto: Srđan Vrančić/Cropix)

Teška kategorija profesionalnog boksa ponovno ovih dana stanuje na naslovnicama sportskih portala diljem svijeta. No, ne zbog nekih senzacionalnih mečeva, dogovorenih okršaja ili pozitivnih vijesti.

Nažalost, možebitno propali pregovori za meč između Oleksandra Usika i Tysona Furyja glavna su tema. To usporava cijelu kategoriju te u neizvjesnu situaciju stavlja druge boksače iz vrha, poput našeg Filipa Hrgovića.

"Ruiz je prihvatio meč, a onda se povukao dan prije licitacije honorara"

On se ovog mjeseca vratio iz Amerike, nakon propalih priprema za meč. Naime, vjerovao je da će se boriti protiv Andy Ruiza Jr. za titulu IBF-ovog privremenog prvaka, no to se nije dogodilo. On je sad ispričao ono što zna o tom meču, u razgovoru koji je organizirao njegov promotor, Wasserman Boxing.

Marko Zeljko i Fabijan Tomkić Hrvatski boksački savez rezignirano reagirao nakon što im je HOO zabranio nastupe na svjetskom i europskom prvenstvu divider

"Tri sam mjeseca bio u Miamiju i trenirao. Za to vrijeme su moji promotori pregovarali oko borbe, no nismo uspjeli dogovoriti. Plan je bio boriti se za privremenu IBF titulu. Prvi na listi bio je Andy Ruiz Jr. On je pristao, nakon čega smo mjesec dana pregovarali. Nismo uspjeli pa smo otišli na licitaciju honorara, a onda se Ruiz dan prije licitacije povukao iz meča. Ne znam što se dogodilo, vjerojatno nije bio zadovoljan novcem ili je imao druge planove. Pristao je pa odustao", rekao je Filip, dodavši:

"Veselio sam se tom meču jer sam uvjeren da mi stilski odgovara, a veliko je ime. Bio sam sretan zbog tog meča, no nije se dogodio. Ne ljutim se na njega, jednostavno je imao neku drugu opciju. Nisam bio uključen u pregovore, tako da ne znam što se dogodilo. On je hrabar borac i sigurno ga nije bilo strah. Radi se o poslovnom potezu njega i njegovog tima, posebno jer je znao koliko bi to za njega bila teška borba."

Oleksandr Usik Usik digao ruke od organizacije meča: "Dosta je, sad je sve samo na Furyju" divider

Ovo je ujedno prva izjava na temu toga da je Ruiz na bilo koji način prihvatio borbu protiv Filipa. Sve dosadašnje vijesti iz Amerike govorile su o tome kako ga taj put karijere uopće ne zanima, nego da prije svega gleda prema meču protiv Deontaya Wildera ili nekog boksača u tom rangu.

Uvjeren je da može doći do meča protiv Usika

Sad mu se otvara potencijalna prilika za napad na tri svjetske titule protiv Oleksandra Usika, no tu se ipak neke stvari moraju posložiti. 

"Situacija je takva da čekamo vidjeti što će se dogoditi, ali postoji mogućnost da se Usik bori protiv mene kao obaveznog izazivača. Ali, sve ovisi o tome hoće li biti meča za apsolutnu titulu. Usikov tim nam se javio prije otprilike dva tjedna i rekli su da ne mogu biti sigurni hoće li se dogovoriti s Furyjem te da su spremni organizirati borbu protiv mene. Moj promotor mi je rekao da sam idući na redu. Još uvijek ne znamo hoće li biti te borbe i najbolje za mene bi bilo da sve propadne. Vjerujem da je onda moj red", rekao je, okrenuvši se još jednoj prepreci:

"Ne znam što će biti s WBA, koji je prvi na redu. Oni imaju Daniela Duboisa kao izazivača, no on je imao operaciju nakon posljednje borbe. Ono što ja znam, preko razgovora mog i Usikovog tima, je da sam ja idući na redu. Volio bih taj meč i do kraja ovog tjedna ćemo vjerojatno saznati što se dogodilo."

Ako se Fury i Usik dogovore, zanima li ga borba protiv Duboisa, kojom bi se odredio sigurni idući izazivač.

Usika je spreman pobijediti pritiskom

"Da, spreman sam sutra boriti se protiv njega. Daniel Dubois je boksač protiv kojeg se želim boriti i bilo bi sjajno da na kraju sve tako ispadne. No, mislim da on ne bi prihvatio taj meč", iznio je mišljenje o tome.

Ukoliko se bude borio protiv Usika, upitan je gdje vidi svoju priliku, odnosno na koji način namjerava postati svjetski prvak.

"Budem li se borio protiv Usika, postat ću svjetski prvak, siguran sam u to. Mislim da imam kvalitetu za pobijediti ga i zato bih bio jako sretan da dođe do tog meča. Snažniji sam i veći od njega, mogu uputiti puno udaraca za nekoga moje težine i mogu mu stvoriti pritisak. Ako ste vidjeli što mu je napravio Chisora, kad je stavio pritisak na njega, uzeo mu je runde. Isto tako Anthony Joshua. Protiv Usika morate biti spremni za gurati ga 12 rundi. Jedini način za dobiti runde je kretati se naprijed, napadati i udarati. Ja sam uvjeren da to mogu i zbog toga sam njegov najteži protivnik. On je sjajan boksač, svjetska klasa, ali sam uvjeren da ga mogu pobijediti", potvrdio je svoj stav.

Tyson Fury i Oleksandar Usik Propala je boksačka borba stoljeća: Ništa od Usyka i Furyja na Wembleyju! divider

Također, prisjetio se svog prošlog meča, onog u kojem je pobijedio Zhileija Zhanga, no nije mogao biti potpuno zadovoljan svojim nastupom. Upravo zbog toga bi se volio ponovno boriti protiv Kineza.

Revanš protiv Zhanga mu je također želja

"Nisam bio dobar u tom meču, daleko je to od moje najbolje izvedbe. Okolnosti su bile takve da mi je otac umro dva mjeseca prije meča i cijeli trening kamp nisam bio sav svoj. U meču također. Mislim da sam čisto pobijedio unatoč tome. Mogu boksati bolje od toga, no čak i u takvim okolnostima, s takvim nastupom, osvojio sam većinu rundi u tom meču", ispričao je, dodavši kako je spreman Zhangu pružiti revanš:

"Mogu bolje od toga. Ako odradimo revanš, a ja bih to volio, zaustavio bih ga u petoj ili šestoj rundi. Spreman sam mu dati taj revanš prvom prilikom, no to neće biti u idućem meču. Sad sam izazivač i čekam taj meč."

Dok Filip čeka svoju priliku, Zhang je već ugovorio svoju. Borit će se za WBO privremenu titulu protiv Joea Joycea.

Nadamo se samo da neće predugo čekati, no i to je bolje nego mečevi kakve je odrađivao između onog protiv Erica Moline, u prosincu 2019. godine te prošlogodišnjeg meča protiv Zhanga. Vrijeme je za velike stvari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider