FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DATUM IMAMO, ČEKA SE FURY

Usik digao ruke od organizacije meča: "Dosta je, sad je sve samo na Furyju"

Još uvijek nije dogovoren boksački meč između Oleksandra Usika i Tysona Fury.

Oleksandr Usik (Foto: Afp)

Svijet i dalje čeka. Pregovori između Oleksandra Usika i Tysona Furyja, koji bi trebali rezultirali najvažnijim teškaškim boks mečem ovog stoljeća, traju već tjednima, a onoga što svi čekamo još uvijek nema.

Usik, koji je vlasnik WBA, WBO i IBF titula je već prihvatio razne kompromise i spreman je potpisati ugovor. S druge strane, WBC prvak Fury to još uvijek nije napravio i čini se kako se zapravo poigrava sa živcama Usika i svih ljudi oko njega.

Usik je prihvatio kompromise

Ukrajinac je, prema navodima upućenih izvora, već prihvatio podjelu zarade gdje će mu pripasti tek 30 posto, a spreman je maknuti i klauzulu o revanšu za koju se činilo kako će svakako biti prisutna, odnosno da će se njih dvojica, neovisno o ishodu prvog meča, boriti dva puta.

Sve je to spreman prihvatiti Usik samo da osigura taj meč i pokuša postati prvi apsolutni prvak teške kategorije nakon Lennoxa Lewisa 2000. godine te ujedni prvi otkako postoji sustav s četiri elitne titule. 

Fury je dobio rok za potpisivanje ugovora

"Sve točke dogovora su poslane Furyju i njegovoj strani. Rok za odluku je postavljen. Vrijeme prolazi. Lopta je sad na njegovoj strani. Mi smo napravili sve što je u našoj moći da dogovorimo meč", napisao je Usik na Twitteru, nazvavši Furyja Greedybelly, što možemo slobodno prevesti kao pohlepni debeljko.

Da bi sve ipak moglo završiti pozitivno govori nam Furyjeva objava na Instagramu, od prije nekoliko dana, u kojoj je otkrio kako je 29. travnja itekako realan datum za održavanje ovog meča.

Također je fanovima poslao poruku "vidimo se 29. travnja", što je svakako dobar znak. Još je dodao kako je sretan što može sudjelovati u najvećoj borbi u povijesti.

Usik u svojoj objavi nije otkrio koji je to rok Furyju postavljen za potpisivanje ugovora, kao niti koje su konačno dogovorene stavke ugovora. 

Vjerujemo kako će meč na kraju biti dogovoren i da ćemo svi uživati u njemu. Ako to i propadne, Filip Hrgović čeka kao zapeta puška, ne bismo imali ništa protiv Usika gledati protiv njega.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider