FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OSTAJE LI BEZ SPEKTAKLA?

Hrgović bi mogao izvisiti zbog Amerikanca: "Joshua želi razbiti tog tipa, bio bi to ogroman meč"

Puno toga promijenit će se u boksačkom svijetu nakon 23. prosinca, a jedan od glavnih aktera bit će naš najbolji teškaš.

Eddie Hearn i Anthony Joshua (Foto: Afp)

Filip Hrgović nastupit će 23. prosinca na velikom boksačkom spektaklu u Rijadu i sama ta činjenica njegova je velika pobjeda. Istina, sve bi nas razveselio nešto atraktivniji protivnik od Marka De Morija, no još bi gore bilo da je Filip u potpunosti preskočen.

On će biti tamo i imat će priliku ostaviti dobar dojam pred cijelim svijetom, ali i napraviti nešto što on inače ne preferira raditi, poslati poruku konkurenciji i boksačkoj javnosti.

Joshua bi pobjedom izborio meč protiv Filipa

Istu priredbu predvodi Anthony Joshua u meča protiv Otta Wallina, što je meč trećeg i drugog boksača na IBF-ovoj ljestvici. 

Prema trenutnom stanju, to bi značilo da će pobjednik preuzeti broj 2 te postati protivnik Hrgovića u borbi za IBF titulu, ako ju organizacija, prema najavama, oduzme Oleksandru Usiku.

No, rijetko kad u boksu sve bude onako kako je na papiru, odnosno kako bi bilo sportski najpoštenije.

Tako bi Hrgović mogao ostati bez meča protiv Joshue, koji bi mu donio ogromnu pažnju, ali i zaradu, prije nego se na njemu počelo raditi.

Joshua i Amerikanac imaju povijest

Razlog toga nalazi se u tome što se na istom programu nalazi Jarrell Miller i to u jednom dosta jačem meču nego što je Filipov. On će se boriti protiv Daniela Duboisa, a s Joshuom ima povijest. Njih dvojica trebali su se boriti u lipnju 2019. godine,a meč je stvorio veliki hype.

Ipak, Miller je nedugo prije meča pao na doping testu i otpao iz tog ogleda, a zamijenio ga je Andy Ruiz Jr., koji je uzrokovao šok savladavši Joshuu, time mu nanijevši prvi poraz u karijeri.

No, sad bi njih dvojica ponovno mogli biti u kontekstu meča, a njihova povijest razlog je toga, što je potvrdio i Joshuin menadžer te glavni organizator prosinačke priredbe, Eddie Hearn.

Hearnu se sviđa meč Millera i Duboisa

"Meč Millera i Duboisa je sjajan. Miller će biti nokautiran ili će nokautirati Duboisa. Jedno će biti njegov kraj, ali drugo je njegov povratak u igru", rekao je Hearn za Fight Hub TV, dodavši kako bi Miller u slučaju pobjede nesumnjivo prozvao Joshuu.

"Joshua želi razbiti tog tipa, ne zaboravite kakav su sukob imali prije onog meča. Snimili smo i okrugli stol koji nikad nije emitiran, ali mogao bi se jednog dana pojaviti. Tu postoji povijest", dodao je.

Millerova pauza trajala je gotovo četiri godine, a njegov profesionalni boksački omjer je 26-0-1. 

"Svi znamo zašto se taj meč nije održao i na našoj strani je puno ljudi koji nisu sretni zbog onoga što je napravio. Na tom meču više nismo radili jer smatram da ga Miller nije zaslužio. No, vrijeme je nekad najbolji liječnik, a pobijedi li Duboisa, siguran sam da će na sam glas urlikati prema Joshui. U tom trenutku taj meč postaje komercijalno ogroman. Sretno mu!", dodao je Hearn na kraju.

Bez brige, ako se to i dogodi, Joshua i Miller ne bi oduzeli Filipu šansu boriti se za svjetsku titulu. To mu, čak i pored cjelokupne boksačke politike, to nitko ne može oduzeti. Samo mu protivnik ne bi bio Anthony Joshua, koji bi tim putem odabrao novce ispred titule. Kao uostalom mnogi u profesionalnom boksu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider