FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sada se sve zna

Stigla službena potvrda: Filip Hrgović bori se na boksačkom eventu desetljeća

Najbolji hrvatski boksač saznao je ime protivnika na meču koji će se održati sljedećeg mjeseca.

Filip Hrgović (Foto: Profimedia)

Filip Hrgović borit će se protiv Marka De Morija na velikoj boksačkoj priredbi koja će 23. prosinca održati u Saudijskoj Arabiji.

Radi se o 41-godišnjem Australcu koji je najpoznatiji po svojoj borbi iz 2015. godine, kad se suprotstavio Davidu Hayeu u njegovoj povratničkoj borbi. De Mori je tad ekspresno izgubio, ali je poprilično dobro zaradio i svojevrsno izgradio ime.

Dio novca uložio je u nekretnine na hrvatskoj obali, jer je od 2014. godine bio u braku s hrvatskom powerliftericom Milijanom Vojnović. 

Hrgović će se tako boriti na najvećem boksačkom eventu ovog desetljeća koji spremaju Saudijci. 

Osim njega u Rijadu će se boriti i Daniel Dubois, bivši izazivač Oleksandra Usika. Njegov protivnik bit će bivši kikboksač koji je hrvatskoj javnosti najpoznatiji zbog borbe protiv Mirka Filipovića na GLORY-jevoj priredbi u Zagrebu. Miller je u boksu i dalje neporažen, a borba protiv Duboisa bit će mu najveća u karijeri.

Oleksandar Usik VIDEO Pogledajte cijelu borbu Oleksandra Usika i Daniela Duboisa divider

Dvije borbe za titulu

Za titulu IBF-ovog pojas u kategoriji cruiser borit će se neporaženi nositelj naslova Australac Opetai protiv Britanaca Ellisa Zorroa, koji također pored rubrike poraza ima nulu.

U ring će se vratiti i opasni Dimitry Bivol. Rus kojeg mnogi izbjegavaju, svoju je najbolju predstavu pružio protiv legendarnog Canela Alvareza. U toj borbi uvjerljivo je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Sada će mu se u ringu suprotstaviti iskusni Lyndon Arthur, a ulog će biti WBA titula.

Joshua najveća zvijezda

Nažalost gledatelji neće moći uživati u dugo iščekivanom dvoboju između Wilder i Joshue. Bronze Bomber će se boriti s Josephom Parkerom, tvrdim Novozelanđaninom jakog udaraca. Spektakl je to koji garantira otvorenu borbu koja će teško pripasti sudcima da odluče tko je pobjednik, obzirom da obadvoje posjeduju razorne udarce.

Glavna borba večer bit će ona između Anthonyja Joshue i Otta Wallina. Britanac je u posljednjoj borbi brutalno nokautirao Heleniusa koji je uskočio kao zamjena za Whyta. Britanski okršaj otpao je zbog Whytovog pada na doping testu.

Čini se kako su mu promotori sada s razlogom namijenili Wallina. Šved je u svojoj karijeri izgubio samo od Tysona Furyja i bit će Joshuina karta za ponovni napad na titulu, ukoliko ga savlada. 

Teškaški okršaji

Pored svih nabrojanih valja istaknuti još dva meča koja će se održati poslije  Hrgovićeve borbe.

U ring će ući i ruski nokauter Arslanbek Makhmudov koji se već borio u Rijadu. Prošlog puta u Saudijskoj Arabiji brutalno je nokautirao Wrighta u prvoj rundi, a sada će se boriti s Agitom Kabayelom.

Bit će to daleko najveći izazov u njegovoj karijeri jer je Kabayel dvostruki europski prvak i bivši sparing partner Anthonyja Joshue.

Još jedan teškaški okršaj vodit će se između Franka Sancheza i Juniora Faea. Kubanac je do sada u karijeri neporažen, a od 23 pobjede 16 je upisao nokautom. Novozelanđanin Fa ipak je nešto skromnijeg rezimea te je u svojoj karijeri upisao 20 pobjeda i dva poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider