FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NAJPOZNATIJA HRVATSKA BORKINJA

Sara Luzar Smajić o sparingu s momcima: "Ili su grubi ili me previše štede, a neki me pozovu i na dejt"

Jedan od razloga zašto se Sara Luzar Smajić vratila iz Njemačke u Hrvatsku je i nedostatak adekvatnih trening partnerica.

 Najbolja i najpoznatija hrvatska MMA borkinja, Sara Luzar Smajić, vratila se prošle godine iz Düsseldorfa u Zagreb, gdje će imati svoj glavni trening kamp. U Njemačku će odlaziti i dalje, no samo na brušenje vještina, dok joj je baza u rodnom gradu.

U velikom intervjuu za gol.hr, objasnila je koji su razlozi tog povratka te što joj je u jednoj od najboljih europskih dvorana, UFD-u, nedostajalo.

Usporedila uvjete u Njemačkoj i Hrvatskoj

"Uvjeti u Hrvatskoj i Njemačkoj su dosta drugačiji, u principu su treneri, posebno u UFD-u, netko s već izgrađenim imenom. Dvorana je takva da su unutra borci koji su već svi na nekom visokom europskom ili svjetskom nivou. Ono što meni nedostaje su borkinje s kojima bih mogla raditi, da bi bilo sve realnije, od sparinga nadalje", rekla je Sara, koja je svoj dom pronašla u grindhouse timu.

U UFD-u je imala vrhunske borce za trening partnere, no jednim dijelom je upravo to bio problem. Odnosno, je li borcima nedostaje osjećaj kako raditi s djevojkom?

Poziv na dejt? Ne ako trenirate zajedno!

"Definitivno, stvar sparinga s momcima i je ta da najčešće budu takvi. Da budu mekani jer sam cura ili me zapravo premalo štede. Muške kosti su drugačije, hormoni su drugačiji. Benefiti sparinga s muškima naravno postoje. Netko tko se zna toliko dobro kontrolirati, super, ali to nije toliko često. Ako je netko navikao raditi samo s dečkima, naravno da sa mnom neće imati osjećaja koliko jako radi", rekla je.

No, zato je nakon treninga bilo poziva na spoj, odnosno dejt.

"Doživjela sam poziv na 'date' nakon sparinga, ali nisam fan izlazaka s ljudima iz dvorane", kratko je zaključila.

Što se tiče momaka van dvorane, nismo dobili tu informaciju, morat ćete, ako vam se ukaže prilika, provjeriti sami.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider