FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
supruga viknula 'da'

Cormier otkrio pozadinu iznenadnog dogovora s Miočićem: Potez boraca sve je oduševio

Daniel Cormier otkrio je svijetu kako je uopće došlo do pomalo iznenađujućeg dogovora između njega i Stipe Miočića.

Daniel Cormier (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Spektakularni UFC 220, koji ste uživo mogli gledati na GOL.hr-u, potvrdio je ono što su svi znali. Stipe Miočić i Daniel Cormier apsolutni su vladari teške i poluteške kategorije u UFC-u, a time i u MMA svijetu.

Miočić je ugasio umjetno stvorenu histeriju oko Francisa Ngannoua, dok je Cormier zaustavio brzi uspon sjajnog Švicarca Volkana Oezdemira. Poraženi izazivači možda će jednog dana staviti pojas oko struka, ali ne još, ne dok su tu Stipe i Cormier.

Organizacija UFC želi 2018. učiniti godinom za pamćenje. Trebao se vratiti Conor McGregor, vraća se Cain Velasquez, nagovaraju na povratak Brocka Lesnara i podržavaju koketiranje Floyda Mayweathera s ulaskom u oktogon. Što će od svega biti, teško je predvidjeti, ali znamo što nas čeka polovicom godine.

Kako pravog protivnika Miočić i naročito Cormier u narednim mjesecima jednostavno nemaju, čelnici najjače svjetske MMA organizacije odlučili su dogovoriti superborbu između dvaju prvaka. Daniel Cormier pokušat će oduzeti pojas teškaškog prvaka Miočiću 8. srpnja i napokon u jednoj borbi, kao prirodni teškaš, neće morati u posljednji trenutak skidati kilograme.

Dva prvaka zajedno stala pred čelnike UFC-a

Mnoge je iznenadila brza službena potvrda ove borbe. Špekuliralo se kako su Dana White i prijatelji na stol bacili veću količinu novca, puno veću od one za UFC 220. To je na kraju potvrdio sam Cormier u posljednjem intervjuu u kojem smo saznali kako su obojica stala zajedno ispred UFC-a.

''Da, pričao sam sa Stipim prije nego što je sve bilo dogovoreno. Pričao sam s njim, nazvao sam ga. Očito, kao što znate, radi se o sjajnom tipu. Proveo sam neko vrijeme s njim i on je fantastičan prvak, on je najsvjetliji predstavnik ovog društva. Ne mogu reći dovoljno dobrih stvari o Stipi Miočiću'', rekao je Cormier i potpuno otvoreno otkrio detalje:

''Nazvao sam ga i rekao mu da se za 500 tisuća dolara ne želim boriti protiv njega. Bacio sam veliki broj na stol i rekao mu za taj iznos ću se boriti protiv Stipe Miočića. On je samo rekao: 'Volim te, čovječe!' Rekao sam mu da bi se trebali boriti, ali ako brojke imaju smisla. Njegova žena u pozadini je vikala: 'Da, DC!''', prenosi Fightsite dijelove intervjua koji je Amerikanac dao za FloCombat.

''Htio sam se pobrinuti da je sve financijski u redu. Ovo je superborba, tako da je bitno da smo svi financijski zadovoljni. Morao sam provjeriti i sa svojom ženom, ali i da je u redu sa Stipom. Ako smo obojica za to, zašto ne. To je ono što fanovi žele. Ovaj meč nema loše krvi, ovdje se radi o rivalstvu. Ovo nema veze ni s čim drugim. Ovo je natjecanje između dvaju najtežih prvaka, a na kraju ćemo vidjeti tko je najopakiji na svijetu. To je to'', poručio je Cormier.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider