FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OSVRNUO SE NA KRITERIJE

Charles Oliveira: "Makhachev je dobio ovu priliku samo zbog Khabiba!"

Charles Oliveira ne vjeruje kako je Islam Mahkachev zaslužio priliku protiv njega se boriti za naslov prvaka.

Charles Oliveira (Foto: Afp)

Već punih 12 godina bori se Charles Oliveira u UFC-u i za to vrijeme prošao je puno toga. Došao je kao 21-godišnjak i rastao je, prvo kroz perolaku kategoriju, a onda kroz laku, gdje je potpuno sazrio te došao do titule UFC prvaka i aktualnog niza od 11 pobjeda, od čega su deset prekidom.

Prvak bez pojasa

Pojas trenutno nema u svom vlasništvu, budući da nije zadovoljio maksimalno dozvoljenu težinu pred prošlu borbu, ali on je ipak onaj koga većina smatra prvakom. 

Kao takav je doputovao u Abu Dhabi na UFC 280 priredbu, koji je po više kriterija apsolutno domaći teren za njegovog protivnika Islama Mahkacheva. Borca oko kojeg trenutno postoji ogroman hype te za kojeg mnogi vjeruju kako nije zaslužio već se sad boriti za titulu, odnosno da bi ipak morao imati nešto bolji dosadašnji rezime.

Islam Makhachev Lucky Punch: Sve o UFC borbi godine u večernjem terminu, odlazak legende i snimke koje nisu za svačije oči divider

Tako nešto potvrdio je i Oliveira na konferenciji za medije, ne osporavajući kvalitetu svog protivnika. Ipak, smatra kako je on dobio puno lakši put nego većina boraca, uključujući i njega samog te kako je imao poguranac kao neslužbeni nasljednik Khabiba Nurmagomedova.

"Makhachev plovi na Khabibovom valu"

"Islam zaslužuje sav respekt zbog svojih nastupa, ali trebao je savladati nekoga u Top 5, a ne surfati na nečijem drugom valu i tako doći ovdje", rekao je Oliveira, nakon čega je potvrdio ono što su svi odmah zaključili da time želi reći:

"Ova borba se događa samo zbog Khabiba. Nije imao put kao ja, nije morao rušiti druge i kucati na razna vrata da bi došao do svoje prilike."

Makhachev do sada nije imao ispit protiv nekog od najboljih boraca kategorije, ali velikim dijelom on nije kriv za to. Bolje rangirani borci nisu bili spremni na rizik prihvaćanja borbe protiv njega, koji se tada tek probijao te bio podosta niže rangiran.

Alexander Volkanovski vs. Max Holloway UFC pronašao atraktivnu zamjenu, padnu li Oliveira ili Makhachev vagu i potvrdio: "On je sljedeći u redu" divider

Ipak, za razumijeti je Oliveiru, borca koji je prošao doslovno sve i koji je dugo gradio svoj put da bi bio tu gdje je danas. On nije imao vjetar u leđa, ono što njegov protivnik svakako ima.

No, isto tako ima jako dobru priliku postaviti vjetrobran te Makhacheva i cijeli Eagle MMA tim trenutno smiriti u bonacu.

UFC 280 priredbu možete u subotnjim večernjim satima pratiti uživo na portalu gol.hr.

Pogledajte Lucky Punch posvećen UFC 280 priredbi

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider