FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
iznenadio sve u prostoriji

Snimka iza kulisa: Molina se pred ganutim Babićem oprostio od boksa, a ovaj ga tješio

Erci Molina se izgleda oprostio od boksa, potiho u svlačionici pred dirnutim Alenom Babićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksač Alen Babić najvjerojatnije je umirovio Erica Molinu u njihovom meču prošle subote u londonskoj O2 Areni. Babić je nekoliko puta rušio Amerikanca iz Texasa, a onda je sudac u drugoj rundi prekinuo agoniju.

Molina je tijekom i nakon borbe dobio mnoge kritike komentatora, ali i samog Eddieja Hearna, vlasnika Matchrooma i jednog od najmoćnijih ljudi u današnjem boksu. On je poručio kako mu je ovo posljednja plaća s njegove strane, nije ni slutio što će se nešto kasnije dogoditi u svlačionici.

Kamera IFL TV-a pratila je Babića nakon njegove devete pobjede u isto toliko borbi u profesionalnoj karijeri. U jednom su se trenutku došli pozdraviti s poraženim Molinom u svlačionici.

Pitali su ga misli li da je mogao pružiti bolju borbu da nije morao uskočiti samo dva tjedna prije meča.

''Osjećam se dobro. Mislim, razočaran sam jer sam izgubio, ali to je boks'', govorio je Amerikanac malo vidno razočaran.

gol expired Alen Babić se obratio navijačima u Hrvatskoj: ''Moje ime spominju samo s najboljima. Kako?'' divider

''Jednostavno je bolji. U ovom sam 15 godina, dijelio sam ring s najboljima, želim mu svu sreću. Ovo je sport za mlađe'', rekao je 39-godišnji Molina i onda iznenadio sve u prostoriji:

''Ovo je zadnji put da ovo radim.''

Babić je bio iznenađen i dirnut. Upravo je on okončao veliku karijeru.

''Velik si čovjek'', rekao mu je Babić.

S Wilderom i Joshuom za titulu

Eric Molina se dva puta u karijeri borio za titulu svjetskog prvaka. Prvi put 2015. godine i to za onu najpoznatiju, koju danas drži WBC-ov prvak Tyson Fury. Drugi put je to bilo godinu kasnije kada je pokušao osvojiti IBF-ovu titulu protiv Anthonyja Joshue.

Oba puta je izgubio nokautom tj. tehničkim nokautom, baš kao i protiv Filipa Hrgovića 2019. godine i Babića u subotu.

''Borio sam se dva puta za titulu, otišao sam najdalje što sam mogao. Moje je vrijeme isteklo. Sretan sam i blagoslovljen zbog svega što sam napravio. Mnogi neće imati tu priliku. Veselim se životu poslije ovoga, čovječe. Ima dobar život i mislim da sam spreman'', otvorio se Molina.

''Svakom tko me pobijedi želim mu sve najbolje, tako i Babiću'', poručio je na kraju.

Vidjet ćemo hoće li Molina uistinu objesiti rukavice iznad kamina ili će zov novca da uskoči kao zamjena biti jači.

''Poštujem svakog borca, baš svakog. Njega najviše. Pogodio me dosad najbolje od svih. Pokazao sam tako i moju granitnu bradu. Sad smo naučili da imam i dobru bradu'', rekao je na kraju videa koji je ustvari bio posvećen njemu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider